Omü Rektörü Prof. Dr. Akan: Verimli İşbirlikleri Tartışmayla Ortaya Çıkar

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr. Hüseyin Akan, Samsun’un meselelerini tartışmaları halinde çok daha verimli işbirliklerin ortaya çıkacağını söyledi.


Rektör Akan, bürokratlarla gazetecilere iftar yemeği verdi. Üniversitenin konuk evinde gerçekleşen iftar yemeğine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Samsun Milletvekilleri İhsan Kalkavan, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Samsun Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Melikşah Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, iş adamları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile gazeteciler katıldı.

İftara ev sahipliği yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Ramazan ayına denk gelen yemeklerimiz her sene tekrarlanıyor, tabi bunlar birer vesile, önemli olan tanışlıklar eskisin ama eksilmesin diye bu iftarları yapıyoruz. Hepimiz Samsun’a katkı sağlayan ve Samsun için çalışan insanlarız. Birlikte olup Samsun’un meselelerini tartışırsak, çok daha verimli işbirliklerimiz ortaya çıkacaktır.” dedi.

Üniversite olarak yapımı tamamlanan, inşaatı devam eden ve projesi hazırlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Akan, şunları söyledi: “Alaçam Posta Meslek Yüksek Okulu bu yıl öğrenci alarak eğitimine başladı. Turizm Fakültesi’ni Bafra’da eğitime açacağız. Ondokuz Mayıs ilçesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruldu. Bu sene öğretim üyesi almaya başladık. Projesi de bitmek üzere. Bu yıl inşaatın ihalesi yapılacak. Sivil havacılık yüksekokulunun kontrol işletme programına öğrenci alacağız. Uçak ihalesi gerçekleşiyor. 2 adet eğitim uçağı alıyoruz. Bir de eğitim similatörü ile eğitimine başlıyor. Kampümüzde öğrenci merkezi yapıyoruz. İnce inşaat işini üniversite olarak ihaleye çıkacağız. 2012 sonunda bitireceğiz. Yeni bir diş hekimliği fakültesi binası yapacağız. Zihinsel engelli merkezi inşaatı devam ediyor. Onun hemen yanında kreş inşaatına da bu ay içinde başlıyoruz."