‘Lokman Hekim‘in Büyüttüğü Kerkenez Doğaya Salındı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, elleriyle besleyerek büyüttüğü kerkenezi doğaya bıraktı.

‘Lokman Hekim‘in Büyüttüğü Kerkenez Doğaya Salındı
Bilinçli vatandaşlar tarafından kendisine getirilirken daha yavru olan doğan türü kuşlardan kerkenez, 2 aylık beslenmenin ardından uçar hale geldi. Bölgede ‘Lokman Hekim‘ olarak bilinen Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan‘ın kendi elleriyle beslediği yavru kuş, doğa şartlarında yaşayabilecek seviyeye geldikten sonra bırakıldı.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, kerkenezin 2 ay önce kliniklerine geldiğini belirterek, "2 ay önce çobanların bulduğu doğan çeşidi olan gündüz yırtıcılarından kerkenez yavrusu bilindiği gibi kliniğimize getirdi. Bu iki ayda büyüttük, uçma denemelerini de yaptıktan sonra uçacağı kanaatine vardıktan sonra doğal hayata bıraktık. Çok alışmıştık, bizden bir parça olmuştu. Her gün onunla vakit geçiriyorduk. Üzüleceğiz, ama doğal hayatta daha mutlu olacağını düşünerek bıraktık" dedi.

Kaynak: İHA