İşten Çıkarılan İşçilere Annelerinden Destek

Samsun‘da Gazi Devlet Hastanesi‘nde çalışan ve taşeron firma tarafından işten çıkarılan 3 işçinin anneleri, hastane bahçesine kurulan çadıra gelerek çocuklarına destek verdiler.

İşten çıkarılan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyesi Yüksel Arslan, Samsun Gazi Devlet Hastanesi‘nde çalışan diğer sendika üyelerinin de çarşamba gününe kadar istifa etmezlerse işten çıkaracaklarını ileri sürdü. Çocuklarına destek vermek amacıyla hastane bahçesindeki çadıra gelen Yüksel Arslan‘ın annesi Naime Arslan (60), Selma Yılmaz Arslan‘ın annesi Nevriye Yılmaz (50), Cemalettin Kömpe‘nin annesi Zarife Kömpe (59) ve Ali Arslan Şahin‘in annesi Kezban Şahin (47) ise, "Çocuklarımız hırsızlık mı

yaptılar? Evlatlarımız 4 aydır buralarda çadırlarda yaşıyorlar. Çocuklarımızın hangi sebepten dolayı işten atıldıklarını bile bilmiyoruz. Bu çocuklarımızın suçu nedir? Başhekim buraya gelsin bu çocuklarımızın suçlarını söylesin" şeklinde konuştular.

Daha sonra anneler, başhekim ile görüşmek için odasına gittiler. Fakat kapıda özel güvenlikle karşılaşan anneler, yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra Yüksel Arslan‘ın kardeşi Çiğdem Arslan başhekimlikten randevu talebinde bulunmak üzere içeri alındı. Yaklaşık 10 dakika sonra dışarı çıkan Çiğdem Arslan, "Başhekim şimdi anneler ile görüşeceğini, fakat basına kapalı olmasını istedi. Biz de bunu kabul ederek, birazdan başhekim ile görüşeceğiz" dedi.

Daha sonra taşeron işçilerin anneleri, başhekimle görüşmek için hastane içerisinde bulunan Kalite Yönetim Birimi odasına alındı.

Kaynak: İHA