Heyecanlanınca Çaldığı Cüzdanı Düşüren Acemi Cepçi Güvenlik Kameralarına Yakalandı

(ÖZEL) - Bursa‘da, yaşlı gurbetçinin cüzdanını çalan, ancak heyecanlanınca yere düşüren acemi yankesici ile arkadaşı güvenlik kameralarına yakalandı.

Almanya‘dan izne gelen 75 yaşındaki Mansur Şan adlı vatandaş, bir döviz bürosuna para bozdurmak için girdiği sırada, kimliği meçhul 2 kişi tarafından sıradaymış numarası yapılarak sıkıştırıldı. Şahıslardan biri yaşlı adamın cebinden cüzdanını çaldı. Mansur dedenin durumu fark etmesiyle acemi cepçi heyecanlanınca cüzdanı düşürdü. Yankesici, cüzdanı ayağıyla sürükleyerek gizlemeye çalışmasına rağmen, Mansur Şan, cüzdanı ısrarla aramaya çalışınca acemi cepçiye zor anlar yaşattı. Utanmaz cepçi, hiçbir şey olmamış gibi yere düşen cüzdandan sıçrayan bozuk paraları toplayarak Şan‘a teslim etti.

Yankesiciliğin saniye saniye kameralara kaydedildiğinin farkında olmayan acemi cepçi, Mansur dedenin, "Hırsız sensin, sen çaldın" demesi üzerine ağız kalabalığı yaparak olayla alakası olmadığını anlatmaya çalışırken, bir yandan da kaçmak için olay yerinden uzaklaştı. Bütün bu yaşananlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Mudanya Güzelyalı‘da oturan Mansur Şan, cüzdanında 870 TL, 3 adet bankamatik, 1 kredi kartı ve 2 adet ehliyet bulunduğunu belirterek, "Çok endişelendim. Ayın 14‘ünde geri gideceğim. Gencecik 2 delikanlının çalışmak yerine insanların canını yakarak geçinmeleri beni çok üzdü" dedi.

Yaşlı adam, polisi arayarak cepçilik yapmak için tuzak kuran gençlerden şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: İHA