Eski İtfaiye Aracı Yenilenerek Kullanılmaya Başlandı

Sakarya’nın Geyve İlçe Belediye Başkanlığı kullanılmaz hale gelen itfaiye aracını onararak yeniden hizmete sundu.

Eski İtfaiye Aracı Yenilenerek Kullanılmaya Başlandı
Sakarya’nın Akyazı Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan ve uzun yıllar kullanıldığı için ekonomik ömrünü doldurup kullanılmaz hale gelen itfaiye aracı Sakarya’ya onarıma gönderildi. Uzun süre bakımı yapılmadığı için yangınlara zaman zaman müdahalede sıkıntı yaşanılan itfaiye aracı Sakarya’da tamamen yenilendi. Araçların bakımlarının yanı sıra boya ve kullanılan teçhizatlarının tamamen değiştiği belirtildi. 12 bin liraya yenilenen itfaiye aracı ilçeye getirilerek yeniden hizmete konuldu.

Halka daha iyi hizmet etmek için aracı yenilediklerini belirten Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, iş göremez haldeki itfaiyenin yeni alınmış gibi tüm donanımlarının değiştiğini söyledi. Yeni araç almak yerine eskilerinin onarımlarının daha ekonomik olduğunu belirten Kaya, "Aracımız 1999 modeldi. Yıllardır ilçemizde bu aracı kullanıyorduk. Ekonomik ömrünü doldurduğu için iş göremez hale gelmişti. Şuan itfaiye aracımız da yeni gibi hizmet verebiliyor. Artık olası yangınlara anında müdahale edebilecek ekipmana sahibiz. Geçtiğimiz aylarda iki itfaiye aracınıda bünyemize kattık. Geyve Belediye İtfaiyesi daha güçlü oldu. Araçlarımızın halkımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

İtfaiye Amiri Ali Aslan: “ şuan araç sıkıntımız yok. İsteklerimizi başkanımıza iletiyoruz. Gereken yapılıyor. Değerli başkanımız Murat Kaya’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu

Kaynak: İHA