Filistin Tarım Bakanlığı Heyeti Çanakkale’Yi Ziyaret Etti

İyi tarım uygulamalarını görmek ve sistemi öğrenmek amacıyla Çanakkale’ye gelen Filistin Tarım Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çanakkale İli İyi Tarım Uygulamaları” projesi hakkında detaylı bilgi aldı.

Filistin Tarım Bakanlığı Heyeti Çanakkale’Yi Ziyaret Etti
Özellikle yaş meyve ve sebzede iyi tarım uygulamaları kapsamında sertifikalandırılan bahçeleri ve üretim sistemini yerinde görmek amacıyla Çanakkale’ye gelen Filistin Tarım Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşu yetkililerine Tarım İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım ve görevli konu uzmanları tarafından iyi tarım uygulamaları ve yürütülen projeler hakkında bilgi verildi. Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu olan Moody International Ltd. Şti.nin organizasyonu ile gerçekleştirilen program kapsamında Sunset, Alanar, Ekomey, Mithat Pazarbaş ve Lütfü Topaloğlu’na ait tesisler gezildi.

Filistin Tarım Bakanlığı yetkililerinden Mustafa Barakal, Çanakkale’de yürütülen iyi tarım uygulamaları çalışmalarını Filistin’de uygulayacaklarını ve ülke tarımı için sertifikalı üretim modellerinin mutlak uygulanması gerekli işlerin başında geleceğini söyledi.

Kaynak: İHA