Vali Büyük: Tigem Arazisini Sakarya‘ya Kazandırmayı İstiyoruz

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, TİGEM‘e ait Karasu ilçesindeki araziyi, ilgili bakanlık olumlu bakarsa Sakarya‘ya kazandırmayı istediklerini söyledi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, TİGEM‘e ait Karasu ilçesindeki araziyi, ilgili bakanlık olumlu bakarsa Sakarya‘ya kazandırmayı istediklerini söyledi.

        Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu Başkanı Muzaffer Güneş, beraberindeki heyetle birlikte Sakarya Valisi Büyük‘ü makamında ziyaret etti. Ziyarette TİGEM arazilerinin ilin ekonomisine kazandırılması için yerel yönetimler, Sakarya Valiliği ve il Özel idaresi öncülüğünde ortak bir platformda çalışma yapılması önerisi görüşüldü.

        TİGEM arazilerinin ilin yararına değerlendirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstermek istediklerini belirten SATSO Başkanı Kösemusul, bu konuda her kesimin desteğini ve katılımını beklediklerini ifade etti. SATSO Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu‘nun öncülüğünde TİGEM İşletmeleri‘nin Sakarya‘ya kazanç sağlaması için kurulan Ortak Girişim AŞ‘nin katıldığı ihale sürecine de değinen Kösemusul, amaçlarının şehrin hayvancılığının gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi.

        Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu Başkanı Güneş ise TİGEM işletmesi üzerinde kurulmasını planladıkları proje detayları hakkında bilgi verdi. TİGEM ihalesinin iptal edildiğini ve bu noktada şehirdeki birlikteliği kuvvetlendirmek adına bölgenin tekrar Sakarya‘ya kazandırılması gerektiğini ve gereken desteği beklediklerini anlatan Güneş, "TİGEM‘in ihalesiz bir şekilde aktif hale getirilmesi ve Sakaryalının hizmetine sunulabilmesi için hükümet ve bakanlıktan gerekli desteği almak gerekiyor. Siyasi platformda da bu projeye destek arıyoruz." şeklinde konuştu.

        Sakarya Valisi Büyük de ilin her alanda gelişmesine katkı sağlayacak projelerde bulunmaya gayret gösterdiklerini söyledi. TİGEM arazisini İl Özel İdaresinin karşılıklı protokolle almasını ve bakanlık düzeyinde olumlu bakılırsa Sakarya‘ya kazandırmayı istediklerini anlatan Büyük, şöyle konuştu: "Burada önemli olan arazinin atıl kalmaması, rantabl bir proje ile aktif hale getirilmesi önemlidir. Hedefte uzun süredir atıl kalan güzel bir alanın değerlendirilmesi var. Sakarya‘da tarım ve hayvancılıkta öyle bir yapılandırma hazırlanmalı ki çiftçiye de önderlik etmeli ve ilimize en fazla katma değer sağlayacak şekilde proje hayata geçirilmeli. Siz güzel bir proje hazırlamışsınız, eğer burası olmazsa başka bir alanda sizin bu çalışmayı devam ettireceğinize inanıyorum."