Balıkçılar Boş Tezgahların Önünde Av Yasağının Kalkacağı Günü Bekliyor

Sakaryalı Balıkçılar 1 Eylül tarihinde kalkacak olan av yasağını bekliyor. Bu günlerde az sayıda balık ile müşterilerinin karşısına çıkan esnaflar, yasağın ardından tezgahlarının şenlenmesi için gün sayıyor.

Balıkçılar Boş Tezgahların Önünde Av Yasağının Kalkacağı Günü Bekliyor
Sakarya Adapazarı ilçesinde Katlı Pazaryeri Balıkçılar içinde faaliyet gösteren esnaflar dört gözle 1 Eylül’de kalkacak olan av yasağını bekliyor. Yaz aylarını durgun geçiren balıkçılar işlerin durgun olduğunu ifade ederken, fiyatların vatandaşları memnun etmediği belirtiyor.

Uzunçarşı Balıkçılar Çarşısında durum Katlı Pazaryeri Balıkçılar içinde farklı değil. Balık tezgahları sazan, yayın, levrek, somon, kızılkanat ve derin dondurucularda dondurulmuş ithal balıkları satıyor. Bunların dışında kalan balıklar av yasağında bulunduğu için tezgahlarda yer almazken, balıkçılar av yasağının kalkması ile tezgahların balık ile dolacağı günleri iple çekiyor.

Katlı Pazaryeri Balıkçılar içi esnaflarından Bennan Mestanoğlu işlerin son derece durgun olduğunu ifade ediyor. Mestanoğlu yılın bu mevsiminde işlerinin durgun olmasının normal olduğunu ifade ederken, tezgahlarda satılan balıkların vatandaşların keselerine ve damaklarına fazlasıyla hitap etmediği belirtiyor.

Mestanoğlu, “Bu mevsimde yaygın olarak bulunan balıklar, sazan, yayın, levrek, somon, kızılkanat, buzlu ithal balık, alabalık. Piyasanın çok durgun. Ancak bu durum 1 Eylül’de av yasağının kalkması ile tersine dönecektir. Tüm balıkçı arkadaşlarımla birlikte av yasağının kalmasını bekliyoruz” şeklinde konuşuyor.

Balık tazgahlarında Alabalık‘ın tanesi 2 liradan alıcı bulurken, Somon‘un kilosu 10 lira, Çupra ve Levrek‘in kilogram fiyatı 15 lira olarak müşterilerine sunuluyor.

Kaynak: İHA