Trabzonspor Benfica maç sonucu (Trabzon'da ışık yok)

Trabzonspor Benfica maç sonucu. Trabzonspor Benfica maç özeti ve detaylar. Trabzonspor Benfica maçı Şenol hocayı üzdü. Trabzonspor Benfica maçı golleri ve Trabzonspor Benfica maçı detayları.

Trabzonspor Benfica maç sonucu (Trabzon'da ışık yok)
Trabzonspor Benfica maç sonucu. Trabzonspor Benfica maç özeti ve detaylar. Trabzonspor Benfica maçı Şenol hocayı üzdü. Trabzonspor Benfica maçı golleri ve Trabzonspor Benfica maçı detayları.

Karadeniz ekibi, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında güçlü rakibi Benfica karşısında turu ilk rauntta zora soktu.Bordo-Mavililer, Luz (Işık) Stadı'nda Nolito ile Gaitan'ın gollerine engel olamadı. Fırtına, turu geçemezse Devler Ligi yerine yoluna Avrupa Ligi 4. ön eleme turundan devam edecek

Geçen yılki kadrodan önemli isimleri kaptırmış, yenilenmiş hali merak konusu. Ligler karmakarışık, hiçbir şeyin akıbeti belli değil. Yetmezmiş gibi rakip Benfica. O kadar hızlı başladı ki Benfica, ilk bölümde atak savuşturmak önemliydi, onu çok iyi yaptı Trabzonspor. 15 dakikalık sıkıntının ardından Colman-Zokora sazı eline aldı bu kez. 17'de Alanzinho defansın arkasına attı, Burak yetişemedi. 27'de Colman yaptı aynı işi, Adrian iyi düzeltip nefis aşırttı. Topu alırken rakiple hizası aynıydı ama golü ofsayt diye vermedi hakem. Bu tür haksızlıklar karşısında artık tecrübeliydi ya! Yılmadı Trabzonspor. Daha üstün götürdü kalan bölümü ama ilk yarıda gol çıkmadı.

MAÇTAN ÇOK ÖZEL POZİSYONLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ATAMAYANA ATIYORLAR!

İKİNCİ yarıda Trabzonspor rakip yarı alana daha çok adamla gitmeye başladı, organize ataklarla oyunun büyük bölümüne hakim oldu. Önce Adrian'ın sert şutu, ardından 50'de de Burak'ın golü; ama bu kez gerçekten ofsayttı. Saviola'nın şutu 66'da direkten döndü. Şenol Güneş arızayı, değişiklik yaparak gidermeye çalıştı ama 71'de Nolito ilk şutunda golü buldu. 73'te Serkan'ın koluna çarpan topu hakem sorun etmedi. Burak, 78'de net pozisyonda kötü vurdu. 79'da ise bu kez Henrique kaçırdı. 88'de ne yazık ki maçın en güzel hareketi bir Benficalı'dan geldi, Gaitan, 'Trabzon'un rövanşta işi zor' dedi: 2-0.

Ön eleme kabusu

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında kendisinden bekleneni veremiyor. Benfica'dan rövanşı alamazsa, 3. kez Şampiyonlar Ligi'ne gruplara kalamadan veda edecek. Bordo-Mavililer 2004-2005 sezonunda Dinamo Kiev'e, 2005-2006 sezonunda ise Anarthosis Famagusta'ya elenip, gruplara kalamamıştı.

Burak Selçuk'u ÇOK ARADI

Trabzon'un golcü futbolcusu, Benfica karşısında istediği topları alamadı. Savunmanın arkasına atılan toplarda ya zamanlama hatası yaşandı ya da top rakibe gitti. Burak, Selçuk İnan'ı çok ararken, yeni transferlerle uyum sağlamak için zamana ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

Fener'in gözdesi Luisao 11'de

Benfica-Trabzon maçını F.Bahçeliler başka bir gözle izledi. Sarı-Lacivertli takıma transferi düşünülen Brezilyalı stoper, maç boyunca Burak Yılmaz ile mücadele etti. Yaptığı tek hatada ise Henrique mutlak gol pozisyonunda topu auta gönderdi.

Maçın notu: 7
Oyun tempoluydu. Benfica ile Trabzonspor arasındaki zorlu mücadele beklenildiği gibi ev sahibinin baskısıyla başladı. Dakikalar ilerledikçe Bordo-Mavili temsilcimiz rakibinin direncini kırdı ve rakip kalede mutlak pozisyonlar yakaladı. İkinci yarıya da istekli giren Karadeniz temsilcisi, iki gole engel olamadı.