Sur Belediyesi Gitar, Ritim Ve Bağlama Kursları Açtı

Diyarbakır‘ın Sur Belediye Kültür Müdürlüğü bünyesinde Ziya Gökalp Mahallesi‘nde bulunan Sanat Evi‘nde, yaz tatiline giren öğrencilerin zamanlarını değerlendirmesi için gitar, ritim ve bağlama kursları açıldı.

Sur Belediye Kültür Müdürlüğü‘nce Ziya Gökalp Mahallesinde bulunan Sanat Evi‘nde yaz tatiline giren öğrencilerin zamanlarını değerlendirmeleri için açılan ve 176 kişinin katıldığı gitar, ritim ve bağlama kurslarının çalışmalarını görmek amacıyla Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve beraberinde birim müdürler ile ziyarette bulundu. Başkan Demirbaş, kursiyerlere bir süre sohbet etti. Toplumsal gelişimin ve sosyalleşmenin en önemli ayaklarında birinin de kültür ve sanat olduğunu belirten Başkan Demirbaş,

"Bu sanat çalışmaları ile bir nebze olsun sosyalleşmeye katkı sunabiliyorsak ne mutlu bize, sizler istedikçe bu çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Sizler bilinçlenirseniz, toplumun aydınlık geleceği olacaksınız, özellikle Kürtlerin çoğunluğu öğretmen ve avukat olmak istiyordu. Şimdi Kürtlerin avukatı çok o yüzden sizlerin genetik, felsefe ve bilimi okumanızı istiyorum. Çünkü bu dallardaki insanlara büyük ihtiyacımız var. Birileri bir fidan gibi gelişmemizi istemiyor olabilir, ama bizler inatla

ısrarla okuyacağız. Kendi köklerimizle kendi kültürlerimizle yetişmeliyiz. Bir ağaç köklerinde koparılırsa ne kendine ne de başkasına faydası olur. Ama kendi kökleriyle yetişen bir ağaç güzel meyve verir. Sizlerin okuyup bunu başaracağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yılmaz Kurttekin ve Celal Yörük yönetimindeki minik kursiyerler, başkan Demirbaş‘a ritim çalışmalarından bir sunum yaptı.

Kaynak: İHA