Kaza Yapan Araçta Sıkışan Sürücü Güçlükle Çıkarıldı

Edirne’de, gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, araçta sıkışan sürücü yaklaşık bir buçuk saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Edirne’de, gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, araçta sıkışan sürücü yaklaşık bir buçuk saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

    D-80 Kapıkule Yolu Edirne Doğu kavşağı yakınlarında meydana gelen olayda; bir market zincirine eşya taşıyan Tuncay Esen’in kullandığı 34 EK 8793 kupa, 34 EK 8792 dorse plakalı TIR, önünde seyir halindeki Ferit Seyrek’in kullandığı 39 AZ 988 plakalı odun yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan kamyon, bariyerleri aşarak yolun dışına devrilirken, TIR aracının şoför mahalli hurdaya döndü.

    Kazayı gören diğer sürücüler, durumu polise ve 112 acil servise bildirdi. Bunun üzerine Bölge Trafik ekipleri ve bir ambulans olay mahalline hareket etti. Trafik polisi, yol üzerinde trafik güvenliğini sağlarken, sağlık görevlileri araçta sıkışan sürücüye müdahale etmeye çalıştı. Sürücünün çıkarılması için itfaiyenin kaza kırım aracından yardım istendi. Ancak itfaiyenin yanlış istikamete gitmesi nedeniyle sürücü uzun süre kurtarılmayı bekledi.

    Daha sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekibi, bir süre kazada kullanacakları aletleri çalıştıran jeneratörü faaliyete geçiremedi. Jeneratör, yapılan çok sayıda denemenin ardından çalıştırıldı ve kazaya müdahale edilmeye başlandı. Yaklaşık bir buçuk saat süren çabanın ardından sürücü güçlükle çıkarılabildi.

    Kazanın etkisiyle büyük bir şok yaşayan sürücü Tuncay Esen’in ilk kontrolü sedye üstünde yapıldı. Yapılan müdahalenin ardından ambulansa alınan Esen, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

    Kaza nedeniyle Kapıkule‘ye giden uluslararası yolda trafik bir süre durdu. Gurbetçilerin de yoğun olarak dönüş yapması nedeniyle yol üzerinde uzan araç kuyruğu oluştu. Yaralının çıkarılmasıyla birlikte trafik kontrollü olarak verilmeye başlandı.

    Devrilen kamyonun sürücüsü Ferit Seyrek, seyir halindeyken duydukları büyük bir gürültü ile birlikte kontrolden çıktıklarını söyledi. Araçta iki kişi bulunduklarını belirten Seyret, çarpmanın etkisiyle aracı zaptedemediklerini kaydetti.