Sarkisyan’In “Karabağ’I Biz Aldık! Ağrı’Yı Genç Nesillere Bıraktık!” Sözlerine Tepki

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a tepkiler büyüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, “Karabağ’ı biz aldık, Ağrı’yı da genç nesle bıraktık” sözlerine sert tepki gösterdi.

Ermeni Cumhurbaşkanının açıklamaları üzerine makamında basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Ağçay, “topraklarımızda gözü olanın gözlerini çıkarırız” dedi.

Ermeni Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan hakkında ağır ithamlarda bulunan Başkan Ağçay, Ermenilerin gerçek yüzlerini bir kez daha görmüş olduk. Türkiye dostluk elini uzattıkça Ermeniler daha da azıtıyor. Bunun örneğini defalarca gördük. Artık dünya Ermenilerin gerçek yüzünü görmeli, işgalci ve soykırımcı Ermenilerin Türk düşmanlığı hiç bitmiyor. Bunlar 1915-1920 yılında da Türk milletini katlettiler, 1990-1992 yılında Azerbaycan‘da Erivan`da Hocalı`da katliam yaptılar. Bu yaptıklarının hesabını vermediler. Azerbaycan topraklarında işgal sürüyor. Karabağ işgal altında. Her fırsatta Türk düşmanlığı yapıyorlar. Ermeni Cumhurbaşkanı bu açıklaması ile Türk dünyasındaki insanların nefretini bir kere daha kazandı” diye konuştu.

ERMENİLERİN GERÇEK YÜZÜ BU!

Karabağ’ı biz aldık. Ağrı’yı yeni nesile bıraktık sözlerinin Ermenilerin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade MHP Kars İl Başkanı Ağçay; “Oldukça açık ve oldukça net görülüyor ki Ermenistan Türkiye aleyhine oldukça çirkin bir propaganda ve alçakça bir siyaset güdüyor. Ülkemiz hep iyi niyetle yaklaştı. Fakat Ermenistan her defasında alçak yüzünü ortaya koydu. Şimdi bizden toprak istiyor. Soykırımı kabul et, tazminat öde diyor. Diğer taraftan da Karabağ’ı işgal edip, Hocalı’da masum Türk ahalisini katlediyor, insanların hunharca kafatasını yüzüp, hamile kadınların karınlarından bebekleri süngülerle çıkarıyor. Bunu 100 yıl önce yapmıyor, daha dün gibi hatırladığımız 1992 yılında bunu yapıyor. Türk diplomatlarımızı katledip, terör örgütüne yardım ve yataklık ediyor. Bunları görmemek ve bilmemek için aptal kör olmak gereklidir. Ermeni Cumhurbaşkanı alçak sözlerinden dolayı kınıyor ve büyük Türk Milletinden özür dilemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA