Ankara‘da Yangın Riskine Karşı Orman Alanlarına Girişler Yasaklandı

Ankara Valiliği, son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi karşısında yangın risklerine karşı birtakım önlemler aldı.

Ankara Valiliği, son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi karşısında yangın risklerine karşı birtakım önlemler aldı.

    Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzalı genelgeyle Ankara ili mülki hudutları dahilinde meteorolojik şartlar ile Ankara çevresindeki ormanlık alanlarda yangın hassasiyetlerinin normale dönmesine kadar, halka açık tutulan piknik ve mesire yerleri dışındaki orman alanlarına her türlü giriş ve çıkışlar yasaklandı.

    Valilik, anız ve sera atıkları ile her türlü bitki örtüsünün yakılması orman yangınlarına neden olduğundan, uygulamanın tüm ilgililerce yakından takip edilmesini, meteorolojik şartların yangınlara karşı hassasiyetleri tetiklemesi nedeniyle yangın riskinin giderek artması üzerine, orman içi ve mücaviri alanlarda gerekçesi ne olursa olsun ateş yakılmaması, ateş ve benzeri yanıcı maddelerle girilmemesi, orman geçişi güzergahlarında da vasıtalardan sigara atılmamasına ilişkin tertip ve tedbirler konusunda yerleşim yerlerinde her türlü mutad duyuru vasıtalarından yararlanılarak kaymakamlıklar, belediye başkanlıkları, müftülükler ve köy muhtarlıklarınca mahalli halkın uyarılmasını istedi.

    Valilik, bölgedeki meteorolojik şartlar ile ormanlardaki yangın hassasiyetlerinin normale dönmesi ve yangın riskinin ortadan kalkmasına kadar, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeleri ile dikkatli ve duyarlı olunması hususuna dikkat çekti.