Kırşehir‘de 22 İnşat İşçisi Şantiyede Mahsur Kaldı

Kırşehir‘e inşaatlarda çalışmak için gelen 22 inşaat işçisi, 2 aydır ücretlerini alamadıkları için şantiyede mahsur kaldıklarını iddia etti.

Kırşehir‘de 22 İnşat İşçisi Şantiyede Mahsur Kaldı
Kırşehir Aşıkpaşa Güzel Sanatlar Lisesi, pansiyon, konser salonu ile altyapı ve çevre düzenleme inşaatında çalışan işçiler, 2 aydır ücret alamadıklarını söyleyerek şantiyede mahsur kaldıklarını iddia etti. İnşaat yetkilileri ile yapılan görüşmede, sadece asgari ücret alacaklarını öğrendiklerini söyleyen işçiler, ortalama 4 bin TL olan ücretlerini istediklerini dile getirdi. İşçiler, asgari ücreti kabul etmeyeceklerini ve alacaklarının tamamının ödenmesini istedi.

Konu ile ilgili olay yerinde görüntü almaya çalışan gazeteci ise, şantiyedeki inşaat yetkililerinin tepkisine maruz kaldı. İnşaat alanına polis çağıran yetkililer, görüntü alınmasını engellemek istedi. Bu arada tepkilerini dile getiren inşaat işçileri, ücretlerinin tamamını almadan ayrılmayacaklarını ve alın teri olan haklarının bir an önce ödenmesini istedi. Daha sonra polis merkezine götürülen işçiler, olayla ilgili ifade verdi.

Avukat tutan işçiler inşaat firmasını mahkemeye verirken, gergin ortam polisin müdahalesi ile sona erdi. İşçiler mahkemenin sonucuna göre hareket edeceklerini belirtirken, inşaat yetkililerinden ise kimseye ulaşılamadı.

Kaynak: İHA