En küçük canlı heykel hayran bıraktı

İzmir'de İzmir Sokak Sanatları Atölyesi isimli grubun üyeleri tarafından yapılan 'canlı heykel' gösterileriyle İzmirlileri kendilerine hayran bıraktı.

En küçük canlı heykel hayran bıraktı
Sokak çalgıcısı heykeli gösterisi yapanlar arasında bulunan 9 yaşındaki Mert Çoban’ın ise Türkiye'nin en küçük canlı heykel performans sanatçısı olduğu belirtildi. Bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Uçurtmayı Vurmasınlar filmindeki Küçük Barış'ın canlı heykeli olmaya hazırlanan küçük Mert, gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi. İlk performansını sergileyen Mert, canlı heykel olabilmek için 2 yıl boyunca çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin pek çok şehrinde ve yurt dışında 5 yıldır sanatlarını icra eden grup üyeleri, minik sanatseverlere de fırsat tanıdıklarını belirttiler. Sanatın sokaklarda da yaşanması gerektiğine inandıklarını belirten yetkililer, sponsor sistemine de karşı olduklarını vurguladılar. Yaklaşık 2 saat süren heykel performansları sırasında vatandaşların alkışları sonrası hareket eden sanatçılar, aynı performansı İzmir'in değişik noktalarında sergileyeceklerini söylediler.