Bdp‘nın Yaz Kampının İlk Oturumu Sona Erdi

BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, "Demokratik özerklik ilanı konusunda bir pişmanlık duyduğumuzu ifade eden bir cümle kullanmadım" dedi.

Bdp‘nın Yaz Kampının İlk Oturumu Sona Erdi
BDP‘nin Van‘da başlayan 4 günlük ‘Yaz kampı‘nın bugünkü oturumu, saat 17.30 sıralarında sona erdi. Toplantı sonrası basında yer alan açıklamaları üzerine gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aysel Tuğluk, söylediklerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Tuğluk, "Ben sadece şunu söylemek istedim. Silvan olayı ile aynı zamana denk gelmiş olması talihsizlik. Bir hassasiyet vardı. Bu hassasiyeti biraz dikkate alarak belki başka bir zamanda bunu yapmanın daha doğru olabileceğini ifade etmeye çalıştım. Yoksa,

demokratik özerklik ilanı konusunda bir pişmanlık duyduğumuzu ifade eden bir cümle kullanmadım. Şunu söylemek istiyorum. Kürt sorununun çözümü, artık Kürtlerin statüsünün tanınması temelinde çözümlenecek bir konudur. Kürt sorunu, bir statü sorunudur. Dolayısıyla biz bunu çok uzun dönemdir tartışıyoruz ve bu konuda genelde bir kabul var. Bu Kürtlerin anayasal statüsünün nasıl olacağı, Kürtlerin bu cumhuriyet içerisinde hangi hakka hukuka dayalı olarak yaşayacağı sorusu; bütün Kürtlerin, Kürt halkının sorduğu

sorudur, yanıtını aradığı sorudur. Biz bunun bir demokratik özerklik temelinde bir statü ile çözümleneceğine inanıyoruz. Bunu tartışmaya açıyoruz, bundan ibarettir. Ama ‘pişmanlık duyuyoruz‘ diye bir cümle ağzımdan çıkmamıştır. O arkadaşla da konuşacağım. Bunu gerekirse tekzip etmeyi de düşünüyorum. Çünkü şunu söylemek isterim; ben bir şeye inanmasam onun açıklamasını da yapmam. Sadece ‘zamanlama konusunda hassasiyetleri gözeterek belki daha sonraki bir zamana erteleyebilirdik; keşke onu yapsaydık‘ dedim.

Bundan öte başka bir şey yoktur" diye konuştu.

Bir gazetecinin ‘Bu konu da toplantıda gündeme geldi mi‘ sorusuna karşılık Tuğluk, toplantıda her şeyi konuştuklarını ifade etti.

Kaynak: İHA