Afyonkarahisar‘ın Teknolojik Alanlarda Rekabet Edebilmesi Hedefleniyor

Afyonkarahisar‘ın teknolojik alanlarda daha rekabet edebilir bir konuma geleceği bildirildi.

Afyonkarahisar‘ın Teknolojik Alanlarda Rekabet Edebilmesi Hedefleniyor
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı‘nın; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak ikiye ayrılmasının ardından bu bakanlıkların taşra teşkilatlarında da yapılanmalar hızla devam ediyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı‘nın henüz taşra teşkilatları oluşmazken; Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı‘nın taşra teşkilatlarında yapılanma hızla sürüyor. Taşralarda bulunan Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri olarak hizmet verecek.

Bu kapsamda, hızlı bir çalışma içerisine girdiklerini bildiren Afyonkarahisar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsmail Güleç, bakanlığın değişmesi ile hizmet verdikleri alanların da farklılaştığını kaydetti. Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü kuruluncaya kadar bu müdürlüğün faaliyetlerini de yürüteceklerini aktaran Güleç, ayrıca bilim ve sanayi alanında Afyonkarahisar‘ın daha rekabetçi bir alana kavuşmasını hedeflediklerini belirtti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile olan işbirliği bağlarının daha da artacağını söyleyen Güleç, kentte bir teknoparkın kurulması için çalışma yürüteceklerini ifade etti. AR-GE çalışmalarını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Güleç, kentten bilim ve beyin göçünü engellemeyi istediklerini aktardı. Afyonkarahisar‘daki sanayinin rekabetçi bir alana taşınması gerektiğini dile getiren Güleç, "Burada Afyon Kocatepe Üniversitesi öncülüğünde bilimsel faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yöresel faaliyetleri daha da zenginleştirmek için teknopark kurulmasını amaçlıyoruz. Teknoparklar kuruldukları yerilerin bilimsel ve teknolojik alanda rekabet edebilirliğini ve yenilikçi niteliğini geliştirir. Bunun sayesinde de artık Afyonkarahisar, teknolojik alanlarda daha rekabet edebilir bir konuma yükseleceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA