Adil Ertuğrul, Kırşehir Bilim Sanayi Ve Teknoloji Müdürü Oldu

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı‘nın ikiye ayrılmasının ardından Kırşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü‘ne vekaleten Adil Ertuğrul atandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı‘nın ikiye ayrılmasının ardından yapılandırma çalışmaları hızlandırılırken, bu çerçevede Kırşehir Sanayi Ticaret İl Müdürü Adil Ertuğrul yeni düzenleme ile Bakanlık Müşavirliği görevinin yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü‘ne vekaleten atandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adil Ertuğrul, "Son yapılanmaların ardından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ikiye bölündü. Bunlardan birisi olan bakanlığın ticaret kısmı, gümrüklerle birleşmek suretiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı oldu. Bakanlığın geri kalan kısmı ise TÜBİTAK gibi bir takım bilimsel kuruluşları da bünyesine alarak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu. İllerde de Sanayi ve Ticaret Müdürlükleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerine dönüştürüldü. Şu anda biz Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü değiliz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüyüz. Bu yapılanma esnasında Sanayi Ticaret İl Müdürleri Bakanlık bünyesine müşavir olarak atanmışlardı, bende bu müşavirlerden biriyim. Müdürlükler yeniden isim değişikliği ile faaliyete başlayınca, bizde bakanlık tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü‘ne vekaleten atandım. Fakat asıl kadromuz müşavir olarak bakanlık bünyesinde" dedi.

Kaynak: İHA