Öcalan'ın iyi niyetli olduğunu sanmıyorum

Habertürk ekranlarında yayınlanan Akşam Raporu'nda Kürt sorunu, Öcalan'ın PKK üzerindeki etkisi masaya yatırılırken, Türkiye'de iç savaş çıkıp çıkmayacağı sorusuna cevap arandı.

Öcalan'ın  iyi niyetli olduğunu sanmıyorum
Ece Üner’in hazırlayıp sunduğu Akşam Raporu’nun dün akşam ki konukları gazeteci İsmail Küçükkaya ve Doç.Dr. Mazhar Bağlı’ydı. Gazeteci yazar İsmail Küçükkaya, Türkiye’de iç savaş riskinin bulunmadığını ifade ederek “" Ben Türkiye’de öyle bir dinamik olduğu kanısından değilim. Ayrıca bunu Ankara’dan yada İstanbul’dan baktığımız zaman söylemiyoruz. Bölgenin dinamikleri farklılaşıyor, ama o farklılaşma Türkiye’nin bölünmesi ya da iç savaşa gidilmesi gibi çok karamsar senaryoların devreye gireceğini göstermiyor. Bu söz konusu bile değildir.” diye konuştu.

Abdullah Öcalan’ın söylemlerini iyi niyetli olmadığına dikkat çeken programın diğer konuğu Doç.Dr. Mazhar Bağlı ise “Abdullah Öcalan’ın PKK'yı dağdan indirme gücü varsayalım kendi deyimiyle. Bu gücünü dağdan indirmek için kullanmayacaktır. Çünkü toplum üzerinden kurdukları diyalog bunun üzerinedir. Öcalan'ın söylediklerini iyi niyetli olduğunu sanmıyorum.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE