Müsiad: Yeni Meclis‘in Sanayicilerin Beklentilerini Karşılamasını Ümit Ediyoruz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni Meclis‘in, sanayicilerin beklentilerini karşılamasını ümit ettiklerini belirterek, “İstikrarın devam etmesi ve sıkıntı duyulan bazı konuların halledilmesi noktasında sınavı yüksek katılımla geçtik.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni Meclis‘in, sanayicilerin beklentilerini karşılamasını ümit ettiklerini belirterek, “İstikrarın devam etmesi ve sıkıntı duyulan bazı konuların halledilmesi noktasında sınavı yüksek katılımla geçtik. İstikrarın sürmesi, bir şekilde Türkiye’nin büyüyen ivmesinin devam etmesi yönünde çıkan tablo bize bir ümit verecekti. Hakikaten de öyle de oldu." dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, dernek üyelerinin dikkatini Düzce’ye çekerek, ilin ekonomik gelişime ivme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Düzce’de yatırım imkanlarını değerlendireceklerini vurgulayar Vardan, “Düzce’ye katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan 73. Genel İdare Kurulu Toplantısına katılmak üzere Düzce’ye geldi. Kurul öncesi MÜSİAD Düzce yönetimi ile Vali Vasip Şahin’i ziyaret eden Vardan, Düzce’deki yatırım imkanları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

"DÜZCE’YE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ"

Bütün üyelerin dikkatini Düzce’ye çekerek, buradaki ekonomik gelişimeye ivme kazandırmayı amaçladıklarını belirten Vardan, şöyle konuştu: “Genel idare kurulu toplantısı yaparak, aslında buraya biraz daha fazla aktivite kazandırmış olmayı ümit ediyoruz. Tabi tüm üyelerimizin de dikkatini bu bölgeye çekeceğiz. Düzce’de çeşitli görüşmelerde bulunacağız ve bu görüşmelerimizde kendilerinden Düzce’deki yatırım imkanları ile ilgili bilgi alacağız. Neler yapılabilir, Düzce’ye nasıl katkı sağlayabiliriz değerlendireceğiz.”

"SEÇİM OLUMLU SONUÇLANDI"

12 Haziran seçimlerinin kendileri açısından olumlu sonuçlandığını ifade eden Vardan, yeni Meclis‘in sanayicilerin beklentilerini karşılamasını umut ettiklerini dile getirerek, “12 Haziran seçimleri Türkiye için oldukça önemliydi. Biz bu dönemi eşik atlama dönemi diye nitelendirdik. Bunun bir benzerini referandum sürecinde yaşamıştık. Türkiye, referandumda başarılı bir sınav verdi. İstikrarın devam etmesi ve sıkıntı duyulan bazı konuların halledilmesi noktasında bu sınavı yüksek katılımla geçtik. Genel seçimler de onun devamı niteliğindeydi. İstikrarın sürmesi bir şekilde Türkiye’nin büyüyen ivmesinin devam etmesi yönünde çıkan tablo bize bir ümit verecekti. Hakikaten de öyle de oldu. Çünkü istikrarın devamı yönünde bir tablo çıktı. İnsanların uzlaşabileceği bir tablo ortaya çıktı. Ve kazasız, belasız, kavgasız bir seçim dönemi geçirdik.” dedi.

BOYKOT KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ

Seçimler sonrası oluşan boykot krizini de değerlendiren Vardan, sorunun, dışarıda kalarak değil, Meclis‘in içerisinde yer alıp çalışarak çözülebileceğini ifade ederek, “Türkiye’de ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Yani seçilmiş insanların kendi vazifelerini yapmak istememesi gibi bir durum ortaya çıktı. İnsanlar oy veriyorlar. Tabi ki ortada bir sıkıntı var. Sıkıntı, dışarıda kalmakla değil, Meclis‘in içerisinde yer almakla mümkün olabilir. Bizim ümidimiz, bu durum kısa sürecek ve ondan sonra insanlar oturup çalışacaklar. Sonuçta, hükümet kurulacak ve sonra da herkes görevlerine devam edecek. Ama bir tarafı eksik bir tablo ile devam etmek söz konusu olacak. Yani iktidarın olduğu yerde muhalefetin de olması lazım ki istişare edilerek bazı konular çıkarılacak. Dileğimiz bu durumun kısa sürmesi ve Türkiye’de hızlı büyümenin devam ettirilmesi. Hepimiz ileri hedeflere, 2023’teki, 2030, 2040’taki hedeflerimize odaklanmalıyız.” diye konuştu.

"DÜZCE’YE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

Düzce Valisi Vali Vasip Şahin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MÜSİAD’ın, ekonomik sorunların çözümü noktasında Türkiye’ye, Düzce’ye önemli katkılar sağlayabileceğini söyledi. Şahin, şöyle dedi:

“MÜSİAD, Türkiye’de gelişmekte olan öncü sivil toplum kuruluşlarından biri. Bulunduğu konum itibari ile Türkiye’de belirleyici sivil toplum kuruluşlarından biri. Hem sanayici ve iş adamı kimliği ile ekonomideki gelişmeleri takip etmek, yahut ekonominin bir takım sorunlara çözüm üretmek noktasında, hem de sosyal ve siyasi alandaki bir takım sorunlara çözüm teklifleri üretmek noktasında oldukça verimli bir sivil toplum kuruluşu. Böyle bir topluluğu Düzce’de ağırlıyor olmaktan övünç duyuyorum. Düzce’nin sorunlarına önemli çözüm teklifleri üretme ve katkı sağlama noktasında bu toplantının bir başlangıç olacağına inanıyorum. Ben MÜSİAD’a Düzcemizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu toplantıyla sanayicilerimizin sorunlarına en doğru ve en iyi çözümlerin üretileceğini ümit ediyorum.”

Konuşmaların ardından, MÜSİAD Başkanı Vardan, Vali Şahin’e çeşitli hediyeler verdi. Vali Şahin de Vardan’a ebru tablosu hediye etti.