Belediye Meclisinde ‘Tecavüz’ Tartışması

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin temmuz ayı olağan meclis toplantısında ‘tecavüz’ tartışması yaşandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin temmuz ayı olağan meclis toplantısında ‘tecavüz’ tartışması yaşandı. CHP’li meclis üyesi Dr. Ceyhun İrgil’in ‘Bursa Ovası’nı kim koruyacağım dediyse ona tecavüz etti, ırzına geçti‘ demesine AK Partili Meclis Üyesi, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, “Bu üslup meclise yakışmıyor, İrgil özür dilesin.” sözleriyle tepki gösterdi. Ortamın gerginleşmesi üzerine devreye giren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Özür dilemezse meclisi terk ederim’ diyen Başkan Özcü’yü ikna etti.

        Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin geçtiğimiz hafta ertelenen temmuz ayı olağan meclis toplantısı tarihi binada yapıldı. Gergin geçen toplantıya ‘tecavüz‘ tartışması damga vurdu. Toplantıda özür ve argo kelime tartışmaları yaşandı. CHP‘li Meclis Üyesi Dr. Ceyhun İrgil, bir hastanenin arsasına yönelik raporun ele alındığı gündem maddesinde söz alarak görüşlerini aktardı. Bugüne kadar ‘Bursa Ovası‘nı koruyacağım‘ diyen siyasetçilerin Bursa Ovası‘na tecavüz ettiğini öne süren İrgil, "Kim koruyalım mantığıyla çıktıyla ovaya tecavüz etti, ırzına geçti." dedi.

        Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, CHP‘li meclis üyesi Dr. Ceyhun İrgil‘in konuşmalarına tepki göstererek, özür dilememesi halinde salonu terk edeceğini belirtti. Özcü, "Ben 7 yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde çalıştım. Yıllardır da belediye başkanlığı yapıyorum. Ceyhun Bey de iyi bir doktordur. Ancak burası meclis. Ve buradaki üsluba herkes dikkat etmelidir. Eğer özür dilemezse ben bırakıp giderim." diye ısrarını sürdürdü.     

        Devreye giren Başkan Recep Altepe, "Söz ağzından çıkıncaya kadar masumdur, ama ağızdan çıkarsa o kişi sözünün esiridir. Meclis tutanaklarına o sözler girdi. Dökümleri alındığında bakılır ve utanılır. Burası meclis, söylenmemesi gereken birçok şey maalesef söyleniyor. Sözü söyleyen, söylediği sözün esiridir." ifadesini kullandı.

        Bursa Ovası‘nın korunmasına yönelik sözler sarf ettiğini belirten Ceyhun İrgil, özür dilemeyeceğini söyledi. CHP‘li meclis üyelerinin de söz almasıyla gündemdeki maddelerin oylamasına geçildi.