LYS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak?

LYS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2011 LYS sonuçları sorgulama paneli. LYS sonuçları osym.gov.tr adresinden açıklanacak ve sitemizden duyurulacak. İşte LYS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak? haberi detayları..

LYS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2011 LYS sonuçları sorgulama paneli. LYS sonuçları osym.gov.tr adresinden açıklanacak ve sitemizden duyurulacak. İşte LYS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak? haberi detayları..

Yüzbinlerin kaderini belirleyen ÖSYM 2011 LYS sonuçları (LYS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak?) için geri sayım devam ediyor. ÖSYM 2011 LYS sonuçları (LYS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak?) sorgulama paneline ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak. ÖSYM 2011 LYS sonuçları (LYS sonuçları 2011 ne zaman açıklanacak?) ÖSYM ile birlikte Beyaz Gazete'de eş zamanlı yayınlanacak. ÖSYM 2011 LYS sonuçları ve detayları...

Alınan bilgiye göre ÖSYM, LYS ile ilgili değerlendirme çalışmalarını tamamladı. Kurumun, sınav sonuçlarını bu hafta sonu veya en geç Pazartesi günü açıklamayı planladığı öğrenildi.

YGS ve LYS'de Tercih Hatayı Affetmez?

Yanlış tercih bir yıl, yanlış üniversite dört yıl, yanlış meslek ise bir ömür götürür. Peki tercihlere hazır mısınız?

Gediz Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Orhan Keskin, üniversite sınavının sona erdiğini, şimdi sıranın doğru tercihte olduğunu söyledi. Yaşamlarını şekillendirecek seçimi yapmaya hazırlanan gençleri uyaran Keskin, "Yanlış tercih bir yıl, yanlış üniversite dört yıl, yanlış meslek ise bir ömür götürür. Üniversite hayali kuran gençler için en kritik dönem yaklaştı. Sınavın ardından sırada tercih var. Önümüzdeki günlerde açıklanacak puanlara göre seçimler yapılacak, hem meslek hem de üniversiteler ve bölümler belirlenecek.” dedi.

Başta Ege Bölgesi olmak üzere ülke çapında seminerler veren Psikolojik Danışman Keskin, “Üniversite ve meslek seçimi kişiye özeldir. Tercihlerinizi istek sırasına göre yapın, okumayacağınız yeri yazmayın ve yeterince mütevazı hareket edin." şeklinde konuştu. Tercih sırasında yapılan hatalara da dikkat çeken Orhan Keskin, şunları kaydetti: “Farklı puan türünden ve ortaöğretimdeki alanıyla uyuşmayan bölümler seçmek. Tercih listesini doldurmak için istek dışı yükseköğretim programları yazmak. Bölümlerin yüzdelik dilimlerini, başarı sırasını ve puanını gözönüne almayarak ölü tercih yapmak. Bölümlerin özel şartlarına dikkat etmemek. Kodlama hatası yapmak. Kendi yetenek ve isteklerini bilmeden meslek belirlemek. Üniversiteleri ve bulundukları şehirleri tam tanımadan tercih yapmak . Üniversite ve bölüm sınırlaması yaparak kazanma şansını azaltmak. Vakıf üniversitelerinin burslu ya da burssuz programlarının özel şartlarını gözönünde bulundurmamak. Puan kaybolmasın anlayışıyla girmek istenen yerine, puanın yettiği yeri tercih etmek.”