Misha Dacic Eklisia’Da Şehitlerimiz İçin Çaldı

Yazın turist akınına uğrayan Bodrum’un küçük balıkçı kasabası Gümüşlük, anlamlı bir konsere sahne oldu.

Yazın turist akınına uğrayan Bodrum’un küçük balıkçı kasabası Gümüşlük, anlamlı bir konsere sahne oldu. Türkiye’ye konser vermek için gelen ünlü Piyanist Misha Dacic, şehitlerimizin anısına çaldı. 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, tarihi mekan Eklisia’daki Piyanist Misha Dacic’in verdiği “Bir Lizst Gecesi” başlıklı konserle devam etti. Çok sayıda müzikseverin katıldığı konseri ayrıca Emekli Orgeneral Aytaç Yalman da izledi. İki saat süren konserin sonunda sanatçı klasik müzikseverlerce ayakta alkışlandı.

KONSER ÖNCESİ ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Misha Dacic’in vereceği konserin öncesinde şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Festivalin Sanat Danışmanı Devlet Sanatçısı Gülsin Onay konser öncesi yaptığı konuşmada, çok üzüntülü olduğunu belirterek, “Piyanist Micha Dacic de taziyelerini iletiyor ve bu gece her bir notayı Diyarbakır’daki çatışmada şehit olan askerlerimiz için çalacağını belirtiyor” şeklinde konuştu.

Onay sözlerini şöyle sürdürdü; “Konserimizi önce iptal etmeyi düşündük ancak klasik müzik, zaten matem zamanlarında ulusal radyolarda da çalınan bir müzik tarzıdır. Bir eğlence müziği değildir. Micha da şehitlerimiz için çalacağını söyleyince iptal fikrinden vazgeçtik”

Kaynak: İHA