Erçelebi Yaşanan Terör Olaylarını Değerlendirdi

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Diyarbakır‘da toplanan Demokratik Toplum Kongresi‘nin bölücü terörden daha tehlikeli olduğunu söyledi.

DSP il binasında parti meclisi üyesi Özkan Fidan ve il başkanı Sevgi Kıyak ile basın toplantısı düzenleyen Erçelebi, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. 13 askerin pusuya düşürülmesinin ardından bir polisin şehit edilmesinin sabırları zorladığını belirten Erçelebi, "12 Haziran seçimlerinden önce barış diyenlerin maskesinin düştüğü gibi istikrar diyenlerin de maskesi düştü. Türkiye‘de maskeli siyaset yapılıyor. Barış sözcüğünün arkasına sığınanlar terörislerle işbirliği yapıyor" dedi.

Diyarbakır‘da toplanan Demokratik Toplum Kongresi‘nin (DTK) devlet tarafından ciddiye alınmadığını ifade eden Erçelebi şunları söyledi:

"DTK denilen oluşum özerklik ilan etmiştir. Buradan basın aracılığıyla dünyaya sesleniyorum. DTK hafife alınacak bir topluluk değildir. Bu kongre ileride ayırmaya çalıştıkları Anadolu‘dan bölmeye çalıştıkları bir özerk federasyonun ilk meclisi olacaktır. İşte bu yüzden DTK terörden daha tehlikelidir. Bütün devlet yetkililerinin dikkatini çekiyorum. Başbakan uluslararası siyasette ağırlığını hissettirmelidir. Türkiye‘de iki ayrı meclis yaptırmamalıdır."

Kaynak: İHA