Azutib -2’De Firmalar Ürünlerini Tanıttı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından gerçekleştirilen ‘Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması - 2’nin (AZUTİB- 2) ikinci gününde Türk işadamları, yurt dışından gelen işadamlarıyla ikili görüşmeler yaptı.

Doğu Anadolu’ya yatırımcı çekmek için geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması’nın ikincisi, dün gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA), Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ve Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliği içerisinde organize ettiği AZUTİB-2’ye, 16 ülkeden çoğu tarım, turizm ve sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren işadamları olmak üzere, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu görevlileri, tur operatörleri ve basın mensubu yaklaşık 120 yabancı ve 200’den fazla yerli katılımcı katıldı. AZUTİB-2’nin ikinci gününde, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Palan Otel’de firmalar standlar açarak ürün tanıtımı yaptı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta yerli ve yabancı işadamları arasında yapılan görüşmelerde birçok ön anlaşmanın yapıldığı bildirildi. İkili görüşmeler sonrası yabancı işadamları saha ziyaretleri yaparak, ticaret yapacakları firmaları daha yakından tanıma imkanı buldu.

Kaynak: İHA