Berat Kandili Stadyumda 10 Bin Kişi İle Kutlandı

Berat Kandili, Denizli‘de ilk defa stadyumda kutlandı. Programa yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Berat Kandili münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü ile Din Görevlileri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen kutlamalara ilgi büyüktü. Denizli Atatürk Stadyumu‘ndaki kutlamalara Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve 10 bine yakın vatandaş katıldı.

İlahilerin söylendiği, Kuran-ı Kerim tilavetinin yapıldığı gecede özellikle kadınların çokluğu dikkat çekti. Kutlamalara katılan Vali Erkmen, Berat Kandili‘nin tüm insanlığın hayrına olmasını dileyerek, "Bugün bizim için önemli, Her zaman camilerde programlar yapılıyordu. Yeni Diyanet İşleri Başkanımızın isteği olan, sadece camilerde kutlamaların yapılmaması çağrısına uyarak, biz de Denizli‘de ilk defa böyle bir gece organize ettik. Buradaki tablo çok güzel. İnsanlarımızın her zaman böyle birlik

beraberlik içinde olmasını istiyoruz" dedi.

Terörü lanetleyen Vali Erkmen, "Terörü bir kez daha lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah‘tan rahmet diliyoruz. İnsanların içinde birazcık korku olsa böyle tablolarla karşılaşmak mümkün olmaz. Herkesin birlik beraberlik içinde yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA