Araştırmacı Yazar Sezgin‘den Valilik Ziyareti

Araştırmacı-Yazar Mehmet Sezgin, Diyarbakır Vali Yardımcısı Memduh Tura‘yı makamında ziyaret ederek, ‘Resimlerle Diyarbakır‘ adlı kitabını hediye etti.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Sezgin, Vali Yardımcısı Memduh Tura‘yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Valilik Tek Adım Hizmet Bürosu Sorumlusu Niyazi Kavar da eşlik etti. Araştırmacı-Yazar Mehmet Sezgin, merhum babası Süleyman Sezgin tarafından çekilmiş ve yaklaşık bir asra yakın geçmişi bulunan tarihi Diyarbakır resimlerinin bulunduğu ‘Resimlerle Diyarbakır‘ adlı kitabının yanı sıra, kitapta yer alan resimlerden dört adetini çerçeveletip Vali Yardımcısı Tura‘ya hediye etti. ‘Bu kadim kentin bağrından çıkmış

bir evladı olarak bu şehre borçluyum‘ diyen Araştırmacı-Yazar Mehmet Sezgin şunları söyledi:

"Tarihin canlı tanığı Diyarbakır‘ı bir kitapla anlatabilmek elbetteki imkansız. Ama ben adeta bir açık hava müzesi özelliği taşıyan kentimizin sinesinde barındırdığı tarihi, kültürel ve turistik güzellikleri ‘Resimlerle Diyarbakır‘ adlı yapıtımda kalemim elverdiğince anlatmaya çalıştım. Kitapta kullandığım resimler ise her biri tarihi bir belge niteliği taşıyor. Diyarbakır‘ın ilk fotoğrafçısı diyebileceğimiz merhum babam Süleyman Sezgin‘in bir ömür boyunca çekip arşivlediği resimlerden kullandım. Kısmet

olursa önümüzdeki günlerde İlimiz Kültür ve Turizm Müdürlüğü‘nün katkılarıyla bir sergi açmak istiyorum. Sergide tarihe mal olmuş Diyarbakır‘ın geçmişini yansıtan düzinelerce fotoğrafın yanı sıra yazmış olduğum eserlerime yer vereceğim. Sergiyi, Merkez Yenişehir İlçemiz Ofis semtinde bulunan Kütüphanede açmayı planlıyorum. Kadirşinas hemşehrilerimin sergiye büyük ilgi göstereceğine inanıyorum."

Vali Yardımcısı Memduh Tura ise ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklere, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken desteği sağlayacağız. Mehmet Sezgin‘in gösterdiği gayret ve çaba takdire şayan. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdürü Tevfik Arıtürk ise Araştırmacı-Yazar Mehmet Sezgin‘in açacağı sergi için gerekli bütün kolaylıkları sağlayacaklarını belirtti. Ofis semtinde bulunan kütüphanede onarım çalışması yapıldığını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Arıtürk, "Onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra sergi için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA