Vali Kahraman: Türkçenin Doğru Kullanılması Okuma İle Olur

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Türkçenin doğru ve güzel bir şekilde kullanılmasının kitap okumakla mümkün olacağını söyledi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Türkçenin doğru ve güzel bir şekilde kullanılmasının kitap okumakla mümkün olacağını söyledi.

        Aktekke Meydanı’nda düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışını yapan Vali Kahraman, kitapların insanların sosyal bir varlık olarak gelişmesinde büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Vali Kahraman, “Kitap okuma insanın dünyayı ve yaşadığı çevreyi algılamasında temel belirleyicilerden biridir. Bu nedenle kişiliğin oluşmasında kitapların ve okumanın önemli bir yeri vardır. Karaman Valiliği olarak ‘Karaman Okuyor‘ sloganı adı altında hayata geçirdiğimiz birçok projenin ana hedefi çevremizdeki okuma oranının artırılması, bu konuda farkındalığın yaratılması, düşünen anlayan ve kendini ifade eden bireylerin yetiştirilmesidir.” dedi.

        Vali Kahraman, çok az okuyan hatta neredeyse hiç kitap okumayan toplumlardan olduklarını ifade ederek, özellikle gençlerin gelecek için kitap okumayı kendilerine bir görev bilmeleri gerektiğinin altını çizdi. Vali Kahraman, “Zira kitaplar ruhun en önemli enerji kaynağıdır. Gelişim için, bilinçli olabilmek için çok kitap okumamız ve kültürel değerlerimize çok daha sıkı sarılmamız gerekmektedir. İnsanlar ancak kitap okuyarak gelişebilirler. Fikirlerin temelini kitaplar oluşturur. Bu amaçla insanımızın daha çok çeşit kitap ve daha hesaplı kitaplarla buluşması amacıyla Karaman 2. Kitap ve Kültür Fuarını açmanın haklı gururunu yaşamaktayız." şeklinde konuştu.

        Fuar süresince birçok kitap yazarı ile imza günü tertip edileceğini, kitap sohbetleri yapılacağını, kitap yazarlarının okuyucularıyla buluşacağını anlatan Vali Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: "Karaman Valiliği olarak bu tür fuarları önemsiyoruz. Açılması için desteklerimiz devam edecektir. Kitap fuarları bir ilin kültürel değerleri için olmazsa olmazını ifade etmektedir. Bu bilinçle buradayız. ‘Türkiye Okuyor Kampanyası‘ projesi kapsamında açılan bu fuar ilimiz için hayırlı olacaktır. Yetişmekte olan çocuklarımızın kitap yazarlarıyla buluşması da ayrı bir önem arz etmektedir. Kitap yazarlarıyla, kitap okuyucuların bütünleşmesi oldukça önemlidir. Kitap yazarları kitap okuyanların ilgi ve alakasını gördükçe daha çok kitap yazacak, kültürümüze katkı sağlamış olacaktır.”

        Karaman Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karaman Belediyesi‘nin organizasyonunda gerçekleştirilen 2. Kitap ve Kültür Fuarı saat 10.00 – 23.30 saatleri arasında vatandaşlar tarafından gezilebilecek. 7 gün sürecek olan fuarın çeşitli günlerinde ülkemizin tanınmış şair ve yazarları kitaplarını okurları ile buluşurken, mahalli ve yerel sanatçılarda da fuar günleri boyunca verecekleri konserleriyle etkinliğe renk katacak. Bu süre içerinde etkinliklerde yağlı boya resimleri ve ebru resimleri de sergilenecek.