Lojistik 2023 Arama Konferansı Ve Proje Kapanış Toplantısı

Samsun İl Özel İdaresi koordinatörlüğünde yürütülen “Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi”nin “Lojistik 2023 Arama Konferansı ve Proje Kapanış Toplantısı” yapıldı.

Avrupa Birliği Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı kapsamında Samsun İl Özel İdaresi koordinatörlüğünde yerel ortakların desteği ile yürütülen Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi‘nin Lojistik 2023 Arama Konferansı ve Proje Kapanış Toplantısı İl Özel İdaresi Eğitim ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu‘nda gerçekleştirildi.

Toplantıda proje ve proje süreci hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Aslı Moral, Samsun İl Özel İdaresi‘nin koordinasyonunda, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası‘nın ortaklığında yürütülen Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi‘nin bir yıllık süreç içinde başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Proje kapsamında birçok çalışmanın gerçekleştirildiğini kaydeden Moral, proje kapsamında eğitim alan 40 kursiyerin kurs süresince teknik ve mesleki eğitimler aldığını belirterek bu kapsamda da Samsun, Mersin, İstanbul ve İtalya‘da çeşitli ziyaretlerde bulunarak sektördeki tecrübeli yerlerle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Sonuç olarak proje eğitimi alan 40 kursiyerin başarılı geçen bir yıllık çalışmanın ardından sertifika almaya hak kazandıklarını belirten Moral, “Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi‘yle 40 işsiz gencimize temel mesleki beceri kazandırıldı, kamuoyunda sektörün tanınırlığının artırıldı, kurumlar arası işbirliğinin geliştirildi, kayıt dışılığın önlenmesi konusunda bilinçlenme sağlandı” dedi.

“SAMSUN LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE ŞANSLI”

Vali Yardımcısı Hasan Özhan da toplantıda yaptığı konuşmada Samsun‘un lojistik sektöründeki önemine değinerek, “Demiryolu ulaşımının olduğu 81 ilden 4‘ü bu ulaşımlara sahip. Onlardan biride Samsun. Karadeniz Bölgesi‘nde ise tek. Kuzeydeki tüm ülkelerin Türkiye deki çıkış kapısı bu çıkış kapısı” diye konuştu.

Lojistik sektörünün gelişmesi için sadece bir master planının yeterli olmadığına değinen Özhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her yönüyle diğer sektörleri desteklemesi lazım. Bu günkü proje bana göre ara elaman yetiştirmek açısından son derece önemli. Sürekli devam etmesi gereken bir proje. Yani bir depo entegresi açan bir firma burada elemanı nasıl buluruma kapılmaması lazım. Bir de Samsun bu konuda son derece şanslı. Yüksekokul mezunu yetişmiş eleman sayısı fazla olan bir il. Bu konuda eleman sıkıntısı yaşayacak bir il değil. İl Özel İdaremiz de hem bu projelerde hem de başka projelerde üzerine düşen görevleri yerine getiren son derece önemli bir kurumumuz.”

“LOJİSTİKTE SAMSUN‘UN CİDDİ ÇALIŞMALARI VAR”

Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin ise lojistik sektörünün Türkiye‘nin 2023 vizyonu içinde önemli bir yere sahip olduğunu söylediği konuşmasında, bu vizyon çerçevesinde Türkiye‘nin ve Samsun‘un önemli çalışmaları olduğu bilgisini verdi.

Samsun‘da demiryollarının gelişimine daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade eden Yıldıztekin, Samsun‘da Karadeniz‘in en büyük Türk limanı ve demiryolu bağlantısı olduğunu, limanlar konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını anlatarak, Samsun‘un lojistik sektöründe ileri gidebilmesi için demiryolu kullanımının yaygınlaştırılması, deniz taşımacılığı ve hava kargo taşımacılığının geliştirilmesi, taşımacılığın dijital ortama geçmesi gerektiğini kaydetti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu‘nun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin ve 40 kursiyerin katıldığı toplantı, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üreticileri Derneği Genel Müdürü Cavit Uğur‘un, Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Kıyak‘ın, TCDD Sivas Bölge Müdürlüğü Yük Dairesi Müdürü Naci Özçelik‘in, CEYNAK Lojistikten Vecdet Tüzün‘ün ve Yeşilyurt Liman Müdürü Ali Arif Aytaç‘ın sunumlarıyla devam etti.

Ardından proje kapsamında eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA