Havalar Isınınca Ankaralılar Parkları Şenlendirdi

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte Başkentliler fırsat buldukça parklarda serinliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte Başkentliler fırsat buldukça parklarda serinliyor. Hem gezinti, hem spor hem de dinlenme amacıyla parklara akın eden vatandaşlar gece geç vakitlere kadar yeşil alanların tadını çıkartıyor. Sıcak yaz günlerinde geniş yeşil alanları, pergolaları, bankları, gezi parkurları, spor aletleri ve çocuk oyun alanlarıyla daha yoğun şekilde kullanılan Altındağ’ın parkları da gün boyu hareketliliğe sahne oluyor. Sabahın erken saatlerinde emeklilere ev sahipliği yapan, gün ortasına doğru çocukların sesleriyle dolan parklara, akşam saatlerinde ise Altındağlı kadınlar ve ailelerin sohbetleri eşlik ediyor.

GÜNDÜZ EMEKLİLERİN MEKANI

Günün her saati kullanılan parkların gündüz saatlerindeki ziyaretçileri ise emekliler oluyor. Sıcak günlerde evde zaman geçirmek istemediğini, kahvehaneye ise gitmediğini belirten zabıta emeklisi Atıf Yediparmak, “Parkta oturup sohbet ettiğimiz çok sayıda arkadaşım var. Hemen her gün parkta buluşuyoruz. Ankara’nın güneşi her yeri kavururken biz serinde oturup, zaman geçiriyoruz. Ağaçların içinde olmanın da keyfini çıkarıyoruz” dedi.

Gündüz kendisi ve torunlarıyla parka geldiğini, akşam saatlerinde ise eşi ve yakınlarıyla parkta zaman geçirdiğini belirten Bilal Yalçınkaya ise “Gündüz parklarda sadece emekli ve çocukları görürsünüz. Akşam ise tüm alile parka gelir. Hatta çoğu zaman oturulacak yer bulunmaz. İnsanlar termoslarında çayı, yanında pasta ve börekleri ile parkta yemeklerini yerler. Bu nedenle belediyenin yaptığı parklardan çok memnunu.z” diye konuştu. Oyun alanlarıyla Altındağlı çocuklara da hizmet sunan parklar, gün boyu çocukların koşuşturmacasına sahne oluyor. Çocuklarını parkta yalnız bırakmayan aileler ise, çocukları oynarken parkların keyfini çıkarıyorlar.