Aliağa Belediyesi’Nin Engelsiz Yaşam Cafe&Park Projesi Model Oldu.

İzmir‘in Aliağa ilçesinde belediye tarafından Zeytinlipark içinde engelli vatandaşlara yönelik açılan Engelsiz Yaşam Cafe&Park, diğer yerel yönetimler ve Ssivil toplum kuruluşlarına örnek oldu.

İzmir‘in Aliağa ilçesinde belediye tarafından Zeytinlipark içinde engelli vatandaşlara yönelik açılan Engelsiz Yaşam Cafe&Park, diğer yerel yönetimler ve Ssivil toplum kuruluşlarına örnek oldu. Konak Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, Aliağa’ya giderek projeyi inceledi. Engelli Meclisi Başkanı Metin Çınar, “Aliağa Belediye Başkanı Sayın Turgut Oğuz’a, engelli yurttaşlarımıza bakış açışından dolayı teşekkür ediyoruz. Çok önemli bir proje başarılmış. Bunu Konak’ta da uygulamak istiyoruz.” dedi.

İlçedeki engellilerin toplum yaşamına aktif katılımı ve problemlerinin çözümü amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Oğuz da, “Öncelikle Aliağa’da yaşamın her alanını, engelli vatandaşlarımız için engelsiz hale getirdik. Bu projemizle de hem engelli yurttaşlarımıza sürekli gelir sağlayabilecek hem de kendilerini geliştirerek sosyal yaşama aktif olarak katılabilecekleri bir ortam hazırladık. Projemize Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gösterilen ilgi de amacına uygun bir iş yapıldığını gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Belediyenin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında açılan Engelsiz Yaşam Cafe&Park‘ta çift şeritli tekerlekli sandalye yolu, görme engelliler için özel bordürlerle sınırlandırılmış yürüyüş ve sirkülasyon sistemi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma grupları, gökkuşağı renklerinde ve kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde yedi tane engelli fitnes aleti, basketbol potası ve piknik masaları yer alıyor. Ayrıca parktaki satış büfesi, devamlı gelir getirmesi amacıyla Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’ne tahsis edildi.