Alaplı’Da Korkunç Kaza, Tır İle Minibüs Çarpıştı: 2 Ölü, 6 Yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde TIR ile minibüs çarpıştı. Yol yapım çalışmalarının devam ettiği bölgede meydana gelen kazada 6 kişi yaralanırken, 2 kişi hayatını kaybetti.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde TIR ile minibüs çarpıştı. Yol yapım çalışmalarının devam ettiği bölgede meydana gelen kazada 6 kişi yaralanırken, 2 kişi hayatını kaybetti.

Alaplı girişi Yamanlar Otel önündeki kaza saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Ormanlı Cuma’dan Alaplı şehir pazarına gelen ve Alaplı’da akaryakıt istasyonundan yakıt aldıktan sonra Alaplı şehir merkezine girmek için akıt yakıt istasyonuna çıkan İsmail Eroğlu (61) idaresindeki 67 LV 955 plakalı minibüs ile Alaplı istikametinden Ereğli istikametine giden Erhan Altuntaş yönetimindeki 67 TS 835 plakalı TIR ile çarpıştı.

Çarpışmanın etkisi ile iki araç da orta refüjü aşarak toprak alanın üzerine çıktı. Kazanın hemen ardından, akaryakıt istasyonu çalışanları ve vatandaşlar araçların yanına koştu. Yaralılar olduğunu gören vatandaşlar, zaman kaybetmeden 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine Ereğli, Akçakoca ve Alaplı’dan gelen sağlık ekipleri, yaralılara kaza yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yapılan müdahalede minibüs sürücüsü Erdoğan Eroğlu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralananlar Alaplı, Ereğli Devlet Hastanesi ve Ereğli’de özel hastaneye kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan ve özel hastaneye kaldırılan Raif Varol (51), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAZA GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

2 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin de yaralandığı kaza akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Akaryakıt aldıktan sonra Alaplı ilçe merkezine gitmek için yola çıkan minibüs sürücüsü İsmail Eroğlu’nun yola dikkatsiz çıktığı ve TIR sürücüsü Erhan Altuntaş’ın da hızlı geldiği belirlendi.

Kazada yaralanan ve çeşitli hastanelere kaldırılan Hediye Varol (30), Satılmış Asan (22), Mutafa Koç (38), Emine Asan (53), Yaşar Asan (49), Makbule Başol (56)‘un tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Kazadan yara almadan kurtulan TIR sürücüsü Erhan Altuntaş, ifadesi alınmak üzere Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis, kaza ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.