İşadamı Şahin: Her Şeyi Devletten Beklemek Yanlış

Yozgat’a başta eğitim olmak üzere birçok alanda ilin gelişmesine yönelik yaptığı hizmetlerle Yozgatlıların sevgisini kazanan hayırsever İşadamı Bilal Şahin, devletin kamu yatırımlarına devam ettiğini, buna paralel olarak özel teşebbüslerinde yatırımlar yapması gerektiğini ve her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu söyledi.

Yozgat’a başta eğitim olmak üzere birçok alanda ilin gelişmesine yönelik yaptığı hizmetlerle Yozgatlıların sevgisini kazanan hayırsever İşadamı Bilal Şahin, devletin kamu yatırımlarına devam ettiğini, buna paralel olarak özel teşebbüslerinde yatırımlar yapması gerektiğini ve her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu söyledi.

Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından inşaatına başlanılan cami ve külliyesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Şahin Çapanoğlu Kent Parkı’nın yanındaki alana Namazgâh yaptırıldığını, yanına ise bölgenin ihtiyacını karşılayacak külliyesiyle birlikte büyük bir cami inşaatına başlanılarak, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Şahin, Külliye inşaat çalışmaları ile bizzat kendisi ilgilendiğini belirterek, "Amacımız Yozgat’a güzel eserler bırakmak ve Yozgat halkına hizmet etmektir. Bu fani dünyada halkımızın yararlanacağı böyle kalıcı eserler bırakarak, o insanlarımızın bir Allah razı olsun demeleri benim için yeterlidir. Devletimiz şehrimize ve ülkemize yatırımlar yaparak katkı sağlıyor. Her şeyi devletimizden beklemek yanlıştır. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Biz devletimizin varlığı ve bütünlüğü sayesinde huzurlu bir şekilde yaşamımızı idame ettiriyoruz. Yozgat insanı her zaman dinine, diyanetine, vatanına ve bayrağına bağlı bir halktır. Bizde bölgemize yaptığımız yatırımlarla hem ilimizin gelişmesine hem de toplumumuzun her kesiminin faydalanabileceği hizmetleri gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz." dedi.

Bozok Üniversitesi Kampus alanında yapımı tamamlanmak üzere olan bir ilahiyat fakültesi ve uygulama camisinin bu yıl içerisinde hizmete açılacağını belirten İşadamı Şahin, "Yine buraya bir güzel sanatlar merkezi ve Kent Parkımızın karşısına 24 derslikli modern bir ilköğretim okulu da yaptıracağız. Yozgat belediyemiz tarafından projelendirilen ancak maddi imkansızlıklardan dolayı yapılamayan Şahin Tepesi projesinin yapımını yine biz üstlendik. Burada da çalışmalar hızla devam ediyor. İlimizin gelişip büyüyebilmesi için dışarıdan insanları buraya çekebilecek güzel mekanlar oluşturmak gerekiyor. Şahin tepesi projesi Çamlık Milli Parkımıza olan yoğunluğu azaltacak ve alternatif bir mekan haline gelecek. Buraya bu yıl itibari ile yapımına başlayacağımız yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğundaki teleferikle vatandaşlarımızın artık büyükşehirlerde bulunan teleferik özlemi de ortadan kalkacak. İnsanlarımız gelen misafirlerini buraya veya isterse Çamlık Milli Parkına götürebilecek, vatandaşlarımız için gezilebilecek ikinci bir yer olmuştur. İnşallah bu projemizde tamamlandığında Yozgat’ın çehresi değişecek." diye konuştu.

Yozgatlı olup ülkenin dört bir tarafında ticari faaliyetlerini sürdüren işadamlarına da çağrıda bulunan Şahin, şöyle seslendi: "Yozgat’ın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş ve burada para kazanmış daha sonra il dışına çıkarak hayatına devam eden Yozgatlı işadamlarımızın kendi memleketi olan Yozgat’a gelerek buranın sosyal yaşantısına sorunlarına bir nebze olsun katkı sağlamalarını istiyorum. Belki bir Erdoğan Akdağ kadar ya da Bilal Şahin kadar yatırım yapmasa da imkanları ölçüsünde ilimize yatırım yapmalarını istiyorum. Devlet ve teşebbüs işbirliği ile Yozgat’ımızı marka şehir haline getirebiliriz."