Irak Cumhurbaşkanı Talabani, Kılıçdaroğlu İle Bir Araya Geldi

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, tutuklu milletvekilleri sebebiyle yaşanan krizle ilgili olarak, "Türk politikacılar sorunları kendileri çözecek kadar olgundur" açıklamasında bulundu.

Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı çerçevesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Talabani, konuda Türk politikacıların Irak‘ın tavsiyesine ihtiyaç duymadığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu görüşmesiyle ilgili olarak, ""Buraya kardeşim Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ve ilişkileri güçlendirmeye geldim. Kendisini Irak‘a davet ediyorum" diye konuştu.

Talabani, "İkinci olarak da CHP‘yi seçim başarısından ötürü tebrik etmek istiyorum. Hem oy oranlarını, hem de meclisteki sandalye sayılarını artırtılar" dedi.

Türkiye‘nin Ortadoğu‘daki ağırlığına ilişkin bir soruya ise Talabani, Türkiye‘nin, İslam dünyası için önemli bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Talabani, "Türkiye‘nin Suriye için önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Özellikle Suriye‘deki muhalefet ve İslami gruplar için Türkiye örnek alınabilecek bir ülke" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA