Midyat‘ta Shmayaa Butik Otel Hizmete Girdi

Mardin‘in Midyat ilçesinde açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘in yaptığı Shmayaa Butik Otel hizmete girdi.

TRT televizyonun unutulmaz spikerlerinden Bülent Özveren‘in sunuculuğunu yaptığı otelin açılışını, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Başkanı Abdullah Erin, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve oteli restore edip hizmete sokan Bedri Sincar ile birlikte yaptı. Açılış kurdelesini kesen Mehmet Şimşek, Kürtçe ve Türkçe selamlama konuşması yaparak vatandaşlar ile sohbet etti. Bakan Şimşek, "Sanayi ve üretim çok önemli, fakat bugün bir butik otelde bir fabrika ayarında.

Midyat‘ımız Mardin‘imiz hakikaten bir açık hava müzesi. Bu ülkenin çok güzel tarihi birikimi, zenginliği estetiği buda. Zamanında tabii ki bu takdir edilmemiş, ama Bedri bey gibi kardeşlerimiz gitmişler çalışmışlar kazanmışlar ve bugün en doğrusunu en güzelini yapmışlar. Kendi memleketlerine kendi insanlarına hizmet için ve buranın çok önemli zenginliği olan bu güzelim yapıları binaları en güzel şekli ile ortaya çıkarmak için ne yapmışlar yatırım yapmışlar. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Bakan Şimşek, "2002 yılında Türkiye‘ye sadece 12-13 milyon turist geliyordu. Mardin‘e herhalde doğru dürüst turist gelmiyordu. Bugün çok şükür Türkiye‘mize yaklaşık 30 milyon turist geliyor. Bu da şu demek dünya turizminde Türkiye 7. sıradayız. Mardin‘e yaklaşık 1 milyon turist geliyor bu tesadüf değildir. Huzur ve istikrar sağladık teşvik verdik" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki yatırımlara önemli teşvikler sağladıklarını vurgulayan Şimşek, ‘‘Bu otel İstanbul‘da olsaydı kazandığı 100 liranın 20 lirasını kurumlar vergisi, 14,5 lirasını da SSK primi olarak ödeyecekti. Şimdi ise vergi olarak sadece 2 lirasını ödeyecek, 34,5 liranın geri kalanını ise Hazine karşılıyor‘‘ şeklinde konuştu.

Mardin‘in bir ihracat merkezine dönüşeceğini belirten Şimşek, bunların tesadüf olmadığını söyleyerek, bunlar slogan atarak olmayacağının altını çizdi. İsim belirtmeden BDP‘yi kastederek eleştiren Maliye Bakanı Şimşek, şöyle konuştu:

"Her gittiğim yerde söylüyorum, slogan atanlar bu ülkede hiçbir problemi çözmediler. Ne Batı‘da, ne Güneydoğu‘da ne de Doğu‘da. Bunlar sadece yıkmayı bilirler. Okulları yakmayı bilirler. Kepenkleri bazı yerlerde zorla kapatmayı bilirler. Bunlar zulüm yapmayı bilirler. Başka hiç bir şey bilmezler. Sizi siz olun iş, aştan yana daha çok demokrasiden yana, daha çok temel hak ve demokrasiden yana, kardeşliğimizden yana birlikteliğimizden yana bu ülkenin güzelleşmesinden yana oy kullanın, tercih yapın. Çünkü

sonuçta bu tercihler hepimizi etkiliyor."

Bedri Sincar da yaklaşık 3 milyon dolara mal olan Shmayaa Butik Otel in bir hayali olduğunu belirterek bunu gerçekleştirmenin ve Midyat‘ta kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Türk turizmine armağan ediyorum. Midyat‘ta ve bu topraklarımıza armağan ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA