Örenseki‘de Yağmur Duası....

Çorum‘un İskilip İlçesi‘ne bağlı Yukarı Örenseki Köyü‘nde yağmur duası yapıldı.

Programın ardından AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve İlçe Başkanı Ali Koçkaya köylülere hitap ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. AK Parti‘nin herkesin partisi olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Ali Koçkaya, Başbakan Erdoğan‘ın AK Parti‘yi kurarken artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylediğini hatırlatarak, "Eskiden bir anayasa kitapçığı fırlatıldığında ülkede ekonomik kriz çıkıyordu. Şimdi ise ülkemiz istikrara kavuştu" dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ise Partilerinin köylüye verdiği özel öneme dikkat çekerek, Başbakan‘ın ‘Köylüyü kalkındırmadan ülke kalkınmaz‘ sözünü hatırlattı. Ülke ekonomisinin AK Parti ile birlikte çıkış yakaladığını dile getiren Ceylan, "2002‘de ekonomik kriz çıkardılar. Sonra Kemal adında ithal bir bakan getirdiler. Bu bakan herkesin umudu olmuştu ama sonunda görüldü ki boş bir bakanmış. Şimdi bir Kemal daha bulmuşlar. Bu ondan da boş çıktı. Geçtiğimiz günlerde Çorum‘a gelmişti.

Çorumspor forması giydirdiler. Çorumspor‘u küme düşürdü. Partinin genel başkanı gelmiş. Daha Çorumspor‘un durduğu yeri anlatamamışlar. Kendi şehrini bilmeyen partiden ne beklenebilir?" şeklinde konuştu.

8,5 YILDIR SİZLERE KÖLELİK YAPTIK

İktidarda oldukları 8,5 yıl boyunca halka kölelik yaptıklarını söyleyen Ceylan, "Biz birileri gibi çobanın oyu ile profesörün oyu bir olur mu demiyoruz. Bize göre herkes eşittir. Köylü de şehirli de eşittir. Biz köylülerimizi başımızın üstüne koyduk. Aşağı ve Yukarı Örenseki köylülerimizden bu seçimde de destek istiyoruz. 2 bini bulan köy nüfusunun her biri 5 kişiye ulaşsa biz yine Çorum‘a hizmete sağlıklı bir şekilde devam edebiliriz. Bizden önce vatandaş okula gönderdiği çocuğunun kitabını nasıl

alacağını kara kara düşünürdü. Şimdi ise çocuklar okulun ilk gününde kitaplarını sırasında buluyor. İnşallah yakında e-kitap uygulamasına da geçeceğiz."dedi.

Bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını dile getiren Ceylan, parti olarak tek vatan, tek millet, tek bayrak düşüncesine sahip olduklarını söyledi. Kendine milliyetçi diyen bazı siyasi partilerin halen Sivas‘ın ötesine geçemediğini aktaran Ceylan, "Biz ülkenin en ücra köşelerine gidiyoruz. Vatandaşın sorunlarına çare arıyoruz. Biz yeri geldi garibin ocağında soba olduk, fakirin sofrasında aş olduk" diye konuştu.

İskilip‘e yapılan hizmetlerden söz eden Ceylan, kısa zaman sonra Seydim-harami Dere bölgesinin çift şeritli yol haline getirileceği müjdesini verdi. İskilip‘e yüksek okul ve yeni Adliye binasının yapıldığını belirten Ceylan, köylülerden AK Parti Çorum 1. sıra milletvekili adayı Salim Uslu‘ya da destek istedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Örenseki‘de katıldığı yağmur duasında köylülere kanalizasyon sözü verdi. Bu yıl içerisinde köy kanalizasyon sisteminin bitirileceğini müjdeleyen Ceylan, köye ayrıca gölet ve köprü yeri incelemesi yapmak için ekip gönderileceğini belirtti.

Örenseki İlköğretim Okulu öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği İl Başkanı Ceylan, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Köylü öğrenciler Ceylan‘a kırdan topladıkları çiçekleri hediye ederken, Ceylan da yeni dönemde öğrencilere ücretsiz olarak verilecek olan e-kitaplardan İskilip‘te ilk olarak Örenseki İlköğretim Okulu öğrencilerine verileceğini söyledi.

Kaynak: İHA