‘Madımak Önüne Çiçeği Birlikte Bırakalım’ Çağrısı

Sivas‘taki Madımak Oteli Olayları‘nda hayatını kaybedenler, 2 Temmuz Cumartesi günü iki ayrı etkinlikle anılacak.

Sivas‘taki Madımak Oteli Olayları‘nda hayatını kaybedenler, 2 Temmuz Cumartesi günü iki ayrı etkinlikle anılacak. İlk olarak Vali Ali Kolat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eski Madımak Oteli önüne çiçek bırakacak. Daha sonra Alevi kurumlar, bazı siyasi parti ve sendika üyelerinin içinde bulunduğu Sivas Demokrasi Platformu tarafından organize edilen anma etkinliği düzenlenecek.

Önceki yıllarda tek başına anma programı yapan CHP, bu yıl Sivas Demokrasi Platformu‘nun yapacağı etkinliğe destek verecek. Vali Ali Kolat‘ın, otel önüne çiçeği birlikte bırakmak konusunda Sivas Demokrasi Platformu temsilcilerine teklifte bulunacağı öğrenildi.

Alevi kurumlar, bazı siyasi parti ve sendika üyelerinin içinde bulunduğu Sivas Demokrasi Platformu tarafından organize edilen anma etkinliğinde, kalabalık eski Madımak Oteli önüne alınmayacak. 2 Temmuz günü, anma etkinliğini düzenleyen kuruluşların temsilcilerinin otel önüne kadar gelmelerine izin verilecek. Kalabalık grup ise kanunlarla belirlenmiş miting, gösteri ve basın açıklaması yapılabilecek yerlerden birisinde toplanabilecek.

Kamu binaları önünde gösteri, miting ve basın açıklaması yapılamayacağı kuralı gereği, anma etkinliği için Sivas‘a gelecek gruplara Mevlana miting alanı gösterilecek. Sivas Demokrasi Platformu anma etkinliği komitesi, etkinlikle ilgili Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan‘ın da hazır bulunduğu bir ortamda Vali Ali Kolat ile görüştü.

Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz Köyü‘nde gerçekleştirilen Pir Sultan Abdal kültür etkinliğine katılarak birlik ve beraberlik mesajı veren Vali Kolat‘ın, Sivas Demokrasi Platformu Anma Etkinliği Komitesi‘ne eski Madımak Oteli önüne birlikte çiçek bırakma teklifinde bulunacağı öğrenildi.

Bilim ve Kültür Merkezi‘ne dönüştürülen eski Madımak Oteli‘nde yapılan düzenlemeler kamuoyundan saklanıyor. Otelin yeni düzenlendiği haliyle 2 Temmuz günü ya da daha öncesinde basına tanıtılabileceği bilgisine ulaşıldı. Bilim ve Kültür Merkezi‘nin resmi açılışının ise ne zaman yapılacağı henüz belli değil.