Lübnan‘da 4 Üst Düzey Hizbullah Yetkilisi Hakkında Tutuklama Kararı

Birleşmiş Milletler‘in (BM) desteklediği Uluslararası Lübnan Mahkemesi, eski Başbakan Refik Hariri suikastına ilişkin üst düzey 4 Hizbullah yetkilisi hakkında tutuklama emri çıkardı.

2005 yılında Hariri suikastı sonrası kurulan ve Birleşmiş Milletler‘in desteklediği mahkeme, eski Başbakan Refik Hariri suikastı çerçevesinde 4 Hizbullah yetkilisinin tutuklanması yönündeki emri başsavcılığa resmen gönderdi. 4 Hizbullah yetkilisinin kimlikleri açıklanmadı. Hariri‘nin oğlu Saad Hariri, mahkemeden çıkan kararın olumlu olduğunu belirtti.

Necib Mikati kabinesi için, parlamentodaki güven oylaması öncesinde hükümet politikasına son şeklini vermek üzere bir araya gelen parlamenterler ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi‘nin 1071 sayılı kararı ile eski Başbakan Refik Hariri suikastının aydınlatılması yönünde görüş bildirdi. Necib Mikati, "Eski Başbakan Refik Hariri suikastı ile gerçeği ortaya çıkarmak için uluslararası soruşturma kapsamında ihtiyaç duyulan konularda fikir birliği yapmaya hazırım. Şu anda iddianame yeni bir gerçekle karşı

karşıya. Bu gerçeğin açığa çıkması bizim birlikteliğimiz ve barışa olan hususumuz noktasında çok önemli. Ancak her sanık, suçu kanıtlanmamış suçlu kadar masumdur. Bu nedenle Lübnan‘da fitne yaratmak isteyenleri önlemek için koşulların sağlanması gerekir. Hariri‘ye olan bağlılığımız bugün bize gerçeği ortaya çıkarmak ve Lübnan‘ın istikrarını korumak için gerekli" dedi.

Kaynak: İHA