Omurgalı muhaliflere çok saygım var benim

Taraf'la yollarını ayırıp, Takvim'le el sıkışan köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı “ Omurgalı muhaliflere saygım var.” dedi.

Omurgalı muhaliflere çok saygım var benim
CNN Türk ekranlarında yayınlanan beşNbirK’ya eşi Nagehan Alçı ile birlikte konuk olan Rasim Ozan Kütahyalı, Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı.

Kütahyalı eşi Nagehan Alçı ile özel yaşamına dair açıklamalar yaparken, eşi ile akşamları birlikte vakit geçirememekten dert yandı. Cüneyt Özdemir’in Rasim Ozan Kütahyalı’nın meşhur Ümit Zileli-Rasim Ozan Kütahyalı kavgalarıyla ilgili sorularına ise ünlü köşe yazarı şöyle yanıt verdi;

“Ümit Zileli ile zıt görüşteyim ama. Ben her zaman şunu söylüyorum. Başbakan’da öyle bir laf etti. Bence çok güzel bir laf. “Omurgalı muhaliflere çok saygım var benim.” Omurgalı muhaliflerin, omurgalı Ak Parti ve hükümet muhaliflerinin bu dönem yaşayacağını ve yükseleceğini düşünüyorum. Tabi inancı gereği, ideoloji gereği muhalefet edenler ve çıkarları gereği muhalefet edenler ayrılır. Çıkarları gereği muhalefet eden o eyyamcı takımı bu dönem medyadan silinir diye tahmin ediyorum. Çünkü doğal olarak işlevlerini yitirdiler.”

Yılmaz Özdil ve Ümit Zileli gibi isimlerle görüşlerinin zıt olmasına karşın, bu isimlerin mesleklerinde daha da başarılı olacağını kaydeden Kütahyalı “Bir ara bir medya patronu için tamamen bağıran çağıran bir adam vardı. Tamamen onun için ama isim vermiyorum. O şimdi Ayvalık’ta balık tutuyor. Ama olması gereken bu. Ama oda ayrılırken “Beni susturuyorlar” demişti. Sen belli bir medya patronu için ‘Sana kartal yolu görüküyor’ falan diyordu. Bunun bir işlevi yok. Sen dönemsel olarak hiçbir inancın olmadan bir oraya bir buraya gidersen, pozisyon alırsan ben muhalifim diyemezsin. Ama ümit Zileli gibi, Yılmaz Özdil gibi, Melih Aşık (en zıt olduğum adamlar), bunların hakikaten yaşayacağını düşünüyorum. Çünkü bir çok entelektüel çevrede bu insanlara meczup muamelesi yapılmaya başlandı. Bu çok yanlış bir şey. Benle en kavgalı olan vekillerden Canan Arıtman , hiçbir yerde programa katılamıyorum dedi bizim programa katıldı. Hiçbir yere çıkartmıyorlar beni dedi. Bu insanlar da bu mualeme de çok yanlış.” dedi.

BEYAZ GAZETE