Taliban otele saldırdı 10 kişi hayatını kaybetti

Taliban militanları, Afganistan'da batılı konukların kaldığı bir otele saldırı düzenledi. Yaşanan olayda en az 10 kişinin öldüğü bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sadık Sadıkki, Taliban militanlarının patlayıcı kemerler, uçaksavar ve bomba atarlarla otele gündüz saatlerinde düzenlediği saldırının dün gece sona erdirildiğini, en az 10 kişinin öldüğünü belirtti.

Sözcü, otel korumalarının 2 militanı öldürdüğünü, diğer 4 militanın ise ya kendilerini havaya uçurduğunu ya da NATO helikopterlerinin saldırısı sonucu otelin çatısında öldürüldüklerini söyledi.

Saldırının, 2014 yılının sonunda yabancı askerlerin ülkenin güvenliğini Afgan birliklerine teslim etme konusunun ele alınacağı konferansın arifesinde yapıldığına dikkat çekiliyor.

POLİS YETKİLİSİ: ''ÖLENLERİN ÇOĞU OTEL ÇALIŞANI''
Afganistan'da genellikle yabancıların kaldığı bir otele düzenlenen saldırıda ölen 10 kişinin çoğunun otel çalışanı olduğu bildirildi.

Kabil polis şefi Muhammed Eyüp Salangi, Taliban militanlarının düzenlediği ve güvenlik güçleriyle 4 saatten fazla süre çatıştıkları saldırının ardından, çoğu otel çalışanı olmak üzere 10 sivilin öldüğünü belirtti.

Salangi, militanlardan birinin yaralandığını ve daha sonra otelin odalarından birinde kendini havaya uçurduğunu söyledi.

Saldırının, 2014 yılının sonunda yabancı askerlerin ülkenin güvenliğini Afgan birliklerine teslim etme konusunun ele alınacağı konferansın arifesinde yapıldığına dikkat çekilmişti. Konferansa katılmak için gelen ve otelde kalan kişilerden yaralanan olmadığı bildirildi.
Kaynak: AA