Bakan Çubukçu: Sorunun Çözüm Zemini Tbmm’Dir

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin Meclis’i boykot kararının sorunları çözen değil, derinleştiren bir tutum olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin Meclis’i boykot kararının sorunları çözen değil, derinleştiren bir tutum olduğunu söyledi. Demokratik zeminin TBMM olduğuna dikkat çeken Çubukçu, “Dolayısıyla bu şekilde atılan adımların aslında sorunların çözümüne değil soruların oluşturulmasına katkıda bulunacak bir girişim olur. İnşallah bütün partiler ve onların yöneticileri Meclis’te çözüm için sarf ederler.” dedi.

    TBMM’de milletvekili kaydını yapan Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına muhatap oldu. Çubukçu, BDP’nin Hatip Dicle ve KCK sanıklarına ilişkin kararı nedeniyle yemin törenine katılmayacağı hatırlatılınca, "Millet iradesinin en yüksek oranda Meclis’e yansıdığı bir döneme başlıyoruz. Bu çok güzel bir tablo aslında. Türkiye demokratik yolla bir kez daha yapmaya seçimini başardı. Ülkemizin sorunlarını çözecek bir duygu paydaşlığı ile başlamak isterdik. Meclis aslında sorunların çözüldüğü mekân olarak aslında sorunların çözüldüğü yeri orun çıkarılacak bir mekân değil çözüm yeri.” diye konuştu.

    Sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu vurgulayan Çubukçu, “Demokratik zemin Meclis’tir. Dolayısıyla bütün bu konuda tutum alacak siyasi partilerimizin halkımızın iradesi yönünde sağduyulu demokratik zemin içinde sokakta değil, parlamentoda çözüm noktasında çaba göstermeleri gerekir. Dolayısıyla bu yönde atılacak adımların aslında sorunların çözümüne değil soruların oluşturulmasına katkıda bulunacak bir girişim olur. İnşallah bütün partiler ve onların yöneticileri Meclis’te çözüm için sarf ederler.” diye konuştu.

    Bir gazetecinin Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından seçilen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın istifasının sorunun çözümü için önerilen formüller arasında olduğu yönündeki hatırlatması üzerine Çubukçu, şunları söyledi: “Şimdi her şeyden önce Sayın Eronat’ın seçimi YSK’nın almış olduğu karar neticesinde kazanılmış bir milletvekilliğidir. Dolayısıyla Eronat vekilliğini hak etmişti ve kazanmıştır. Özellikle Oya Hanım üzerinden yürütülen bu tartışmaların her şeyden şahsına yönelik haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bunun sorumlusu kendisi değildir. Bu tartışmaların başka zeminlerde yapılması gerekir.”

    Bu arada Çubukçu, isminin Meclis Başkanlığı için geçmesine ise bu konuda konuşmak istemediğini bunların takdire bağlı makamlar olduğunu, dolayısıyla Meclis’in kendi başkanını en güzel şekilde seçeceğini ifade etti.