Ekvator Ginesi, Afrika Birliği Zirvesi İçin 580 Milyon Euro Harcadı

17.

17. Afrika Birliği Zirvesi bugün Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da başlıyor. Zirvede en dikkat çeken ayrıntı ise, ülkenin Afrika liderlerini en iyi şekilde ağırlamak için harcadığı 580 milyon Euro. Hazırlıklara 2 yıl önce başlayan ülke, zirvenin yapılacağı başkente birkaç kilometre uzaklıktaki Sipopa bölgesine, 5 yıldızlı otellerden, golf sahalarına, yapay plaja kadar her ince ayrıntıyı düşünmüş olsa da, toplumun % 70’inin su ve elektrik sıkıntısı yaşadığı bir ülkede, hükümet eleştiri oklarından kurtulamadı.

New York merkezli ‘Ekavator Ginesi’ne Daha Çok Adalet‘ adlı sivil toplum örgütü başkanı Tutu Alicante, bir tarafta halkın büyük çoğunluğunun fakir olduğu, diğer tarafta kişi başı gelir düzeyi sıralamasında 36 bin dolar gibi bir rakamla dünyada üst sıralarda bulunan tezatlar ülkesi Ekvator Ginesi’nde, petrol gelirlerinin yapay şeylere harcanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.



Öte yandan hükümet sözcüsü Jeronimo Osa Osa Ecoro ise eleştirilerin yanlış olduğunu ve ülkesinde hiçbir vatandaşın sokakta yatmadığını ifade etti. Sözcü, bu tür harcamaların ülke imajına katkı yapacağını savundu.