2011 lys 4 Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

ÖSYM 2011 LYS soruları Beyaz Gazete'de. ÖSYM 2011 LYS soruları ÖSYM tarafından açıklanacak ÖSYM 2011 LYS soruları ve cevapları burada LYS4 (coğrafya tarih felsefe türkçe)

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları
ÖSYM 2011 LYS soruları Beyaz Gazete'de. ÖSYM 2011 LYS soruları ÖSYM tarafından açıklanacak ÖSYM 2011 LYS soruları ve cevapları burada LYS4 (coğrafya tarih felsefe türkçe) 2011 LYS soruları ÖSYM (www.osym.gov.tr) 2011 LYS soruları ÖSYM (osym.gov.tr) ÖSYM 2011 LYS soruları ve cevapları sitemizde. ÖSYM'nin yaptığı LYS1-LYS4 ve LYS5 tamamlandı. ÖSYM 2011 LYS soruları burada! ÖSYM 2011 LYS soruları ÖSYM web sitesinde açıklandığında sitemizde de eş zamanlı olarak yayınlanıyor. ÖSYM 2011 LYS soruları hızlı ve eksiksiz olarak sitemizde

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavlarının LYS1, LYS4 ve LYS5'i tamamladı. ÖSYM 2011 LYS soruları ve cevapları burada! ÖSYM tarafından yayınlanacak 2011 LYS soruları ve cevapları sitemizde.ÖSYM LYS 2011 soru ve cevapları burada! ÖSYM 2011 LYS soru ve cevapları.ÖSYM LYS-1, LYS4 ve LYS5 soruları ve cevapları. ÖSYM LYS 2011 soru ve cevapları bu sayfada! ÖSYM LYS Soruları ve Cevapları (LYS 2011 Soru ve Cevapları) 2011 lys 1,4,5 soruları. 2011 lys matematik soruları, 2011 lys geometri soruları, 2011 lys 1 sınav soruları, 2011 lys geometri soru ve cevapları 2011 lys soruları matematik ve geometri, 2011 lys soruları

2011-LYS4 Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler soruları ve cevapları) , 2011-LYS5 Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil Almanca İngilizce Fransızca soruları ve cevapları) , 2011-LYS1 Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik Geometri soruları ve cevapları)

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

2011 lys 4  Sosyal Bilimler soruları ve cevapları

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) sona erdi.LYS-5, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 14.30'da başlamıştı. Sınava, 41 bin 580 aday katıldı.Tek oturumda uygulanan sınav, 120 dakika sürdü. Öğrencilere, toplam 80 soruyu çözmek için 120 dakika süre verildi.

Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yapıldı. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer aldı. Aday, LYS başvurusunda belirttiği yabancı dilden sınava girdi.Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı.

Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, gereken önlemleri aldı.Yarın ise Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) yapılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak. 377 bin 128 adayın katılacağı sınav, 135 dakika sürecek.LYS-5, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 14.30'da başladı. Sınava, 41 bin 580 aday katılıyor.Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) başladı.

Tek oturumda uygulanacak sınav, 120 dakika sürecek. Öğrencilere, toplam 80 soruyu çözmek için 120 dakika süre verilecek.Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yapılacak. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer alacak. Testlerin hepsi ayrı soru kitapçığında bulunacak. Aday, LYS başvurusunda belirttiği yabancı dilden sınava girecek.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı.Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak.Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil edecek özel görevliler sınav salonlarını dolaşacaklar, gerekli gördükleri taktirde belge ve kimlik kontrollerini yeniden yapacaklar ve gereken bütün önlemleri alacaklar.

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) sona erdi.LYS-1, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınava 624 bin 48 aday katıldı.Tek oturumda uygulanan sınav 120 dakika sürdü. Sınavda Matematik ve Geometri testleri yer aldı. Matematik testinde 50 soru için 75 dakika; Geometri testinde ise 30 soru için 45 dakika süre verildi. Geometri testindeki soruların 8'ini Analitik Geometri sorusu oluşturdu.. Matematik ve Geometri testleri ayrı soru kitapçıklarında yer aldı ve adaylar tek soru kitapçığı kullandı.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı.Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, gereken bütün önlemleri aldı.

Öğleden sonra saat 14.30'da ise Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) yapılacak. Bu sınava 41 bin 580 aday katılacak.

SINAV SONA ERDİ

Adana'da yapılan LYS'nin Sosyal Bilimler Sınavı girişinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, sınav giren kız öğrenciler saçlarını tutturmak için kullandıkları metal tokanın alınmasına tepki gösterdi.

YGS'de şifre iddiaları nedeniyle tartışmalar devam ederken yapılan LYS Sosyal Bilimler Sınavı girişinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sınava girmeye gelen öğrencilerin üzerleri didik didik arandı. Başörtülü ve mantolu öğrencilerde kadın polisler tarafından tek tek arandı. Polisler öğrencilerin yanlarında getirdikleri suların üzerinde bulunan kağıdı bile söktürdü. Bazı öğrencilerin kağıdı ağzıyla çıkardığı görüldü. Erkeklerin sınava girmesinde pek problem olmazken kız öğrenciler sınava girerken bir hayli zorlandı. Çünkü gelen emir gereği güvenlik görevlileri kızların saçlarını tutması için taktıkları plastik ve metal tokalarını da çıkarmalarını istedi. Kız öğrenciler bu kurala uyarak saçlarında bulunan özellikle metal tokaları çıkartıp okulun girişinde görevlilerin yanında bulunan masanın üzerine bıraktı. Öğrenciler genelde bu kurala uyarken bazı öğrenciler bu kadar fazla güvenlik önlemi alınmasına tepki gösterdi. Bir kız öğrenci kadın polisin "saçındaki metal tokayı çıkarır mısın" demesi üzerine masa yanına gelerek tokayı çıkarırken, "Ama benim saçım toka olmadan gözümün önüne geliyor. Kafamdaki metal toka ile kopya çekilmez ki zaten çeken çekiyor, bu sınavdan artık nefret ediyorum" diye tepki göstererek tokalarını çıkardı.

Bir erkek öğrenci de cüzdanını almayan polise "Şifreyi alan alıyor siz önlem alsanız ne olur" demesi üzerine polis, "Biz bize verilen görevi yapıyoruz. Bu sorunun muhatabı biz değiliz onu ilgilileriyle konuş" diye tepki gösterdi. Öğrenciler sırasıyla ufak tefek tartışmaların ardından sınav salonlarına girdi. Bu arada öğrencilerin yakınları da polis tarafından okulun bahçesinin dışarısına çıkartıldı. Aileler her zaman olduğu gibi bahçe duvarının kenarında dua okuyarak ve el işi yaparak çocuklarını bekledi.

Okulda kimsenin olmadığını da görünce sınavın iptal edildiğini düşünen öğrenciler, yaşadıkları heyecanın ardından rahat bir nefes aldı.

Yüksek Öğretimi Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifre iddialarının ardından öğrenciler dün yapılan Matematik-Geometri ve Yabancı Dil sınavıyla Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başladı. Bu yıl ÖSYM ilk defa iki hafta içinde 3 sınav yapma kararı aldı. Cumartesi günü Matematik-Geometri Yabancı Dil Sınavına giren öğrenciler bugün de Sosyal Bilimler Sınavına girdi.

Gelecek hafta sonu ise Fen Bilimleriyle, Edebiyat-Coğrafya sınavları yapılacak. Bu sınavların birçoğuna giren öğrencilere birden fazla sınav giriş kimlik kartı geldi.

Öğrenciler ilk kez iki haftada birden fazla sınava girdiği için sınav günlerini şaşırtarak yanlış okullara gitti. Adana'da 25 Haziran günü Edebiyat-Coğrafya sınavına girecek olan Nagihan Işık ile bu hafta Sosyal Bilimler ve önümüzdeki hafta 25 Haziran'da Edebiyat-Coğrafya sınavlarına girecek olan Dilek Alkış, sınav heyecanından 25 Haziran'da sınava girecekleri okulun önüne saat 08:30'dan itibaren gelerek beklemeye başladı.

Ancak okulun önünde bir süre bekleyen öğrenciler okulda ne öğretmen, ne özel güvenlik ne de polis göremeyince sınavın iptal edildiğini düşündü. Okul bahçesine giremeyen öğrenciler kapıya vurarak "İçerde kimse yok mu" diye bağırdı ama ses veren olmadı. Sınav heyecanıyla yanlış geldiğini hiç düşünmeyen Işık ve Alkış, "Saat 08:30'dan itibaren burada bekliyoruz.

Hiç kimse gelmedi. Bize sınavın olmadığı bir okul adresi verildiyse bu bir skandal olur. Zaten sınav heyecanı vardı. Bu yanlışlıkla heyecanımız iki
katına çıktı" diye tepki gösterdi.

Daha sonra görevli olmamasına rağmen bir polis de dün görevli olduğu okula geldi. Polis öğrencilere, "Kapıyı açayım ama burada sınav yok gibi görünüyor" dedi. Bunun üzerine öğrenciler hala sınav giriş kimlik kartına bakmadan ne yapacaklarını düşünmeye başladı.

Bu arada, polis memuru öğrencilere "Sınav giriş kartlarınıza bakın yanlış gelmeyin sakın. Çünkü haftaya da sınav var" dedi.

Öğrencilerden Nagihan Işık, sınav heyecanından olacak ki tarihi de unutarak "Benim kağıdımda 25 Haziran yazıyor ve bu okul. Ben bu okulda sınava gereceğim" dedi. Işık'ın sınav giriş kartına bakıldığında haftaya Edebiyat -Coğrafya sınavına gireceği anlaşıldı. Işık, Sosyal Bilimler ile Edebiyat'ın aynı olduğunu, tarihe bakmadan geldiğini belirtirken yanlış okula gelmediği için rahat bir nefes aldı.

Alkış ise hem 19 Haziran'da yapılacak olan Sosyal Bilimler Sınavı'na hem de 25 Haziran'da yapılacak olan Edebiyat-Coğrafya sınavına giriyor. Edebiyat-Coğrafya sınavına Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nde, Sosyal Bilimler Sınavı'na ise Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde giriyordu.

Ancak o 25 Haziran'da yapılacak olan Edebiyat-Coğrafya sınavının giriş kimlik kartına baktığı için yanlış okula geldi. Sınava 10 dakika kala yanlışlığı öğrenek sınava gireceği okula yetişerek sınava girdi.

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS'nin ilk iki oturumu dün yapıldı. Sabah 10.00'da başlayan LYS-1'e 624 bin 48, öğlenden sonra 14.30'da yapılan LYS-5'e ise 41 bin 580 aday katıldı.
27 Mart'ta yapılan YGS'de şifre iddialarının ardından LYS'de fotoğraflı ve TC Kimlik Numaralı kitapçıklardan vazgeçildi. Sorular YGS'deki gibi her adaya farklı sırayla ve cevap şıklarının yerleri değiştirilerek soruldu ama bu kez hangi adayın hangi kitapçığı kullanacağı sınav salonlarında yapılan rastgele dağıtımla belli oldu.

TÜRBANLA SALONDA
Başörtülü adaylar bu kez sınava başörtüsüyle girdi.Öğrenciler içeride sınavdayken dışarıda da velilerin heyecanı doruktaydı. Nuray Kırmızıgül çocuğunun ilk başlarda çok verimli ders çalışmasına rağmen, şifre iddialarının gündeme gelmesiyle çalışmayı bıraktığını ve motivasyonunu kaybettiğini dile getirdi. Bülent Oğuz da sınava giren kızının endişeli olsa da kendisinden daha güçlü durduğunu söyledi.
Bugün ise Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe grubu sorularının sorulacağı LYS-4 saat 10.00'da LYS'nin kalan iki oturumu ise önümüzdeki hafta yapılacak.

GÜVENLİK HAD SAFHADA
Sınav salonlarına girişte ise güvenlik önlemleri de yine had safhadaydı. Adayların üstü sıkı şekilde arandı ve şeffaf pet şişe içindeki su dışında sınav salonlarına eşya sokmalarına izin verilmedi. Adayların sınav süresince kullandığı kalem, silgi, peçete ve şekerlemeden oluşan malzemeler ÖSYM tarafından sağlandı.Kopyaya karşı öğrencilerin tokaları çıkarıldı. Adaylar cüzdan, çakmak, çanta, kalem, saat gibi eşyalarını görevlilere emanet ederek sınava girdi.

DUALARIMIZ SİZİNLE
Saat 12.00'ye kadar süren ilk oturumun başlamasının ardından, sınava giren adayların aileleri için de sınav salonlarının dışında heyecanlı bir bekleyiş başladı. Sınava giren adayların gürültülerden rahatsız olmaması için veliler sınav binalarının etrafından uzaklaştırılırken bazı velilerin sınava giren çocukları için dualar okuduğu görüldü.

2011 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) 18 – 19 – 25 ve 26 Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. 2011 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) Sorularının zorluğunu ya da kolaylığını bilemiyoruz. 2011 LYS soruları cevapları ve yorumları sınavın hemen ardından bu sayfalarda. 2011 LYS Soruları Cevapları sınavdan hemen sonra ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) ile eş zamanlı olarak bu sayfada yer alacaktır.