Vali Şentürk: İnsan, İdealleri Ne Kadar Yüksek Olursa, O Kadar Büyür

Yozgat Valisi Necati Şentürk, insanın hedefi ve ideali kadar yükselebildiğini belirterek, bireylerin hedef ve ideallerinin yüksekliği ölçüsünde büyüyebileceğini söyledi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, insanın hedefi ve ideali kadar yükselebildiğini belirterek, bireylerin hedef ve ideallerinin yüksekliği ölçüsünde büyüyebileceğini söyledi.

    Yozgat’ta 2010–2011 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Celal Atik İlköğretim Okulu‘nda yıl sonu kapanış ve karne dağıtım töreni düzenlendi.

    Törende konuşan Yozgat Valisi Necati Şentürk, eğitimin önemine vurgu yaptı. Vali Şentürk, öğrencilerin ve ailelerinin bu mutlu günlerinde onlarla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

    Şentürk, "Bugün bu mutlu gününüzde sizlerle birlikte olmak beni son derece mutlu etti. İlk konuşmacı öğrencimiz konuşmasında öğretmeni öğütlüyor diyor ki; ‘Aya ulaşmayı hedefleyin, ağaçlara öyle çıkabilirsiniz’ diyor. Söz doğru ama biraz mütevazı bir söz, güneşe ulaşmayı hedefleyin aya mutlaka çıkarsınız çünkü aya çıkan insanlardır. Aya çıkan insanlarda eğitimle, bilimle ve teknoloji ile çıkmışlardır. Bu bakımdan idealiniz ve amacınız çok yüksek olsun. Çünkü bir insan idealinin büyüklüğü kadar yükselebilir, büyüyebilir. Küçük idealli insanlar hedefi küçük insanlar büyük adamlar olamazlar, kahramanlar ve liderler olamazlar. Oysa biz sizlere geleceğin liderleri olarak bakıyoruz. Nasıl ki başbakanlar, cumhurbaşkanları bu okullardan bu sıralardan geçerken sizin gibi öğrenciydiler ama onların ideallerinde hedeflerinde büyük mevkiler ve makamlar vardı. Siz de lütfen ideallerinizi, emellerinizi ve hedeflerinizi çok yüksek tutun." dedi.

    Vali Şentürk, hayatı boyunca en mutlu anlarının okul yılları olduğunu ifade ederek, "Benim hayatım boyunca en mutlu olduğum günler ne valilik günleri değil, kaymakamlık günleri değil, tıpkı sizler gibi ortaokul sıralarında annemle babamla ve kardeşlerimle birlikte yaşadığım böyle güzel okullarda eğitim gördüğüm dönemlerdir. Tabi bizim hayatımız sizinkilerin den farklı idi. Yatılı liselerde okuduk ailemizden ayrıldık ta ki tatillerinde beraber olmak üzere. Sizin daha geniş imkânlarınız var ama liseyi bitirdikten sonra bir kısmınız annenizden babanızdan, kardeşlerinizden ayrılacaksınız. Onun için bu günler sizin en mutlu ve en huzurlu olduğunuz günlerdir. Bugünlerinizin kıymetini değerini çok iyi bilin. Annenize ve babanıza çok saygı gösterin onların mutlaka her gün ellerini öpün ve onların duasını alın, onların duasını almazsanız işleriniz yolunda ve rast gitmeyebilir. Ben yıllar önce Erzincan lisesini bitirmiştim ve bir daha o okulda okuyamayacağım diye çok ağlamış ve çok üzülmüştüm. Şimdi aynı duyguları şuan sizler yaşıyorsunuz."

     Öğrencilerden tatillerini iyi değerlendirmelerini isteyen Şentürk, milli değerlerin olduğu ve güzel bilgilerin yer aldığı kitapları okumalarını tavsiye etti.

    İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız da 2010 -2011 eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde bir öğrencinin dahi burnu kanamadan sona erdiğini belirtti.

    Konuşmaların ardından okulda dereceye giren öğrencileri Vali Şentürk, çeyrek altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

    Öte yandan Yozgat‘ta ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 100 bin 272 öğrencinin karne alarak yaz tatiline girdiği belirtildi.