İzmir Bağımsız Adayı Avcı: "İzmir‘den 2 Milletvekili Çıkaracak Kadar Oy Aldık"

İzmir bağımsız milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Erdal Avcı, kendi rakamlarına göre İzmir‘den iki milletvekili çıkaracak kadar oy aldıklarını öne sürdü.

İzmir Bağımsız Adayı Avcı: 'İzmir‘den 2 Milletvekili Çıkaracak Kadar Oy Aldık'
BDP‘nin desteklediği 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde seçilemeyen İzmir bağımsız milletvekili adayı Erdal Avcı, seçim sonuçlarına inanmadıklarını ve seçimlerde belirtilen oylardan çok fazlasını aldıklarını ileri sürdü. Kendi rakamlarına göre İzmir‘den iki milletvekili çıkaracak kadar oy aldıklarını öne süren Avcı, seçim sürecinde İzmir‘de yoğun bir kampanya düzenlediklerini ve seçmenlerden hak ettiği desteği bulduğunu ancak seçim faaliyetlerinin İzmir polisi, CHP‘li belediyeler ve iktidar tarafından

engellendiğini iddia etti. Avcı, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1. bölge adayı Mehmet Tanhan‘ın 60 bin 530, 2. bölge adayı Erdal Avcı‘nın 37 bin 855 oy aldığımızı açıkladı. Bizler de yapmış oldukları itirazlar kabul olduğu halde sandıklardan 1. bölgede 85 bin, 2. bölgede 75 bin üzerinde oy çıkacağını iddia ediyoruz. Bizim rakamlarımıza göre İzmir‘den iki milletvekili çıkardığımıza inanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA