Beyşehir Gölü‘nde Yeni Avlanma Sezonu Balıkçıları Mutlu Etmedi

Türkiye‘nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü‘nde su ürünleri avlanma yasağının son bulmasının ardından balıkçılar dün ilk kez göle ağ attı. Yeni avlanma sezonunun ilk gününde kasalarının çoğu boş kalan balıkçılar bu durumdan memnun kalmadı.

Yeni avlanma sezonunun ilk günü, Beyşehir Gölü‘ne açılan balıkçılar, balık yönünden fazla tatmin olmadı. Birçok balıkçı kasasını balıkla dolduramadı ve bir balıkçının da tuttuğu balık sayınının sadece 4 olduğu ve bu durumun kendilerini ümitsizliğe sevk ettiğini ifade etti.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan yaptığı açıklamada, yeni avlanma sezonunu doğru analiz edebilmek için önümüzdeki günleri beklemek gerektiğini dile getirdi. Erdoğan, "Yeni avlanma sezonunun ilk gününde rüzgar vardı. İlk gün balıkçıların büyük bölümü ise avlanmaya çıkmadı. Bu konuda ilk gün bir değerlendirme yaparsak yanlış konuşabiliriz. Onun için birkaç gün sonra yapılacak değerlendirmelerin daha doğru olacağını düşünüyorum" dedi.

Beyşehir İlçe Tarım Müdürü Nurettin Karşıyaka ise, Beyşehir Gölü‘ndeki su ürünlerinin son durumunun Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü‘nden gelen uzmanlar tarafından sürekli olarak takip edildiğini ve araştırıldığını kaydetti. Karşıyaka, "Uzmanlarımızın bize verdiği son bilgi, şu an ağlara vurmayan Kadife sazanının gölde önemli ölçüde yavruya sahip olduğunun görüldüğü, levrekte de benzer bir durumun yaşandığı yönünde. Yani kadife sazanı ve levrek konusunda bu yavru balıkların büyüyüp gelişmesinin

ardından gelecekte gözle görülür bir popülasyonun oluşacağı ve balıkçılara bunun önemli bir katma değer sağlayacağı belirtiliyor" diye konuştu.

Öte yandan, Beyşehir Gölü‘nde avlanan yeni sezonun ilk su ürünlerinden küçük boylu pullu sazanlar tezgahlarda kilosu 5-6 TL, iri sazanlar 7-8 Tl, levrek ise iriliğine göre 10-15 TL arasında değişen fiyatlardan satışa çıkarıldı.

Kaynak: İHA