Yunanistan‘da Başbakan Papandreu‘dan Koalisyon Çağrısı

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkedeki kriz ile mücadelede herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade ederek koalisyon çağrısında bulundu.

Yunanistan‘da kamu ve özel sektör çalışanlarının, hükümetin hayata geçirmek istediği yeni mali reformları protesto etmek amacıyla gösteri yapan eylemciler ile polis arasında çatışmalar yaşanıyor. Başkent Atina‘da gösteri yapan eylemciler ise polisle çatıştı. Yunan Parlamentosu‘nun bulunduğu "Sindagma" meydanında toplanan ve "Kendinizi de borçlarınızı da alıp gidin" şeklinde sloganlar atan göstericilere polis göz yaşartıcı gaz ile karşılık verdi. Göstericiler de polise taş, sopa, plastik su şişesi benzeri

cisimler fırlattı. Kendilerini "iktidar karşıtı" olarak adlandıran maskeli şahıslar ise, güvenlik ekiplerine molotofkokteyli attı.

Başbakan Yorgo Papandreu ise ülkedeki kriz ile mücadelede herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ve kendisinin de bu yolda ilerleyeceğini ifade ederek, koalisyon çağrısında bulundu.

Özellikle başkent Atina merkezinde gösteriler nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Gösterilerde 5 bin polis ile 32 çevik kuvvet ekibinin başkentin çeşitli noktalarında görev yaptığı öğrenildi.

Kaynak: İHA