Çavuşoğlu: Avrupa’Nın Başındaki Bir Türk Ve Müslüman Olmaktan Onur Duyuyorum

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’nın başındaki bir Türk ve Müslüman olmaktan onur duyduğunu söyledi. Çavuşoğlu, son seçimler sayesinde Avrupa’nın başkentine daha güçlü gönderildiğini dile getirdi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa’nın başındaki bir Türk ve Müslüman olmaktan onur duyduğunu söyledi. Çavuşoğlu, son seçimler sayesinde Avrupa’nın başkentine daha güçlü gönderildiğini dile getirdi.

AKPM Başkanı, seçimlerin ardından Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Beldesi’ndeki Pegasos Otel’de partililere teşekkür yemeği verdi. Artık Ankara’da çok daha güçlü olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, Alanyalı olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Bu sözler üzerine Çavuşoğlu’nun sözünü kesen partililer, ‘Alanya sizinle gurur duyuyor’ sloganı attı.

Konuşmasına devam eden Çavuşoğlu, “Siz asıl beni Avrupa’ya daha güçlü gönderdiniz. Bugün ilk defa Avrupa’nın başında bir Türk, bir Müslüman olmaktan onur duyuyorum. Avrupa beni bir Müslüman olarak biliyor ama hepsi beni aynı zamanda bir Alanyalı olarak biliyor. Daha ilk konuşmamda ve her seferinde Alanyalı olduğumu dile getiriyorum. Ama siz beni Avrupa’nın başkentine çok daha güçlü gönderdiniz. İnanın seçimden sonra aldığım telefonları ve mesajları sizlere göstersem sayfalara sığmaz. Dünyanın birçok yerinden ve Avrupa’nın tüm bölgelerinden mesajlar geliyor. Artık Avrupa’nın başında daha güçlü bir Türk başkan var. Artık Avrupa’yı yöneten kardeşiniz orada daha güçlü. Biz hep şunu söylüyoruz: Biz Alanyalıyız. Gerekirse gider muz bahçesinde çalışırız. Gerekirse seranın içine de gireriz, turizmcilik yaparız. Gerekirse Toroslara çıkarız. Orada koyunu, keçiyi güderiz ama Avrupa’yı da yönetiriz” dedi.

"EN BÜYÜK HEDEFİMİZ DEVLET ÜNİVERSİTESİNİ KURMAK"

Çavuşoğlu, siyasi görüşüne bakmadan herkese eşit mesafede davrandıklarını, hizmet ettiklerini ifade etti. Hangi partiden olursa olsun yardım istediğinde gereken yardımı yaptıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bundan sonra da aynı şekilde çalışacaklarını vurguladı. Özel Hamdullah Eminpaşa Vakfı Lisesi’nin ilk lise mezunlarından biri olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Rahmetli Eminpaşa’nın bütün mal varlığını eğitim için vakfa bağışladığını kaydetti. Özel Hamdullah Eminpaşa Üniversitesi’ni kurmak için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Çavuşoğlu, üniversitenin yapımı için harekete geçeceklerini anlattı. Alanya’nın Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı fakülteler bakımından en zengin ilçe olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şuanda 3 tane fakülte bulunduğunu anımsattı. İşletme ve Mühendislik Fakültesi mevcut olduğunu belirten Çavuşoğlu, Eğitim Fakültesi’ni de en kısa zamanda bakanlar kurulundan çıkaracaklarını kaydetti. Bunların yanında da bazı yüksek okulların da bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, en büyük hedeflerini de burada ilk defa bir ilçede devlet üniversitesini kurmak olduğunu dile getirdi.

ALANYA HEDEFLERİ

Alanya Gazipaşa Havaalanı‘nın yapılması için arkadaşlarıyla birlikte gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bu konuda verdikleri sözü tuttuklarını belirtti. Çavuşoğlu, “Bu havaalanına turist getirmesi için uçaklar inecek dedik. Hiçbir zaman yalan söylemedik. Küçük ve orta ölçekli uçakların inmesi için her türlü çalışmayı yaptı arkadaşlarımız. Çok şükür uçaklar inmeye başladı. Şimdi kapasitesinin daha da büyümesi için çalışıyoruz. İnşallah daha büyük kapasiteli uçakları da havaalanına inebilmesi için işlemleri takip ediyoruz. Böylece Alanya, Gazipaşa ve Alanya’ya daha fazla turisti getireceğiz. Bizim biliyorsunuz, 2023 yılı hedefimiz 50 milyon turist, 50 milyar gelir hedefimiz var. Ayrıca Alanya’ya kayak merkezleri kazandırmak için çalışmamız lazım. Turizm Bakanlığımız çalışmalarını devam ediyor, 6 tane de golf sahası yaptırmak için çalışacağız. Amacımız yaz - kış Alanya canlı olsun. Alanya sokaklarının hiçbir cansız, ölü olmasını karanlık olmasını istemiyoruz. Alanya Gazipaşa yolunu bitirmek üzereyiz. Aynı şekilde Gazipaşa-Anamur yolunda da hummalı çalışmalarımız var. Kuşyuvası yolunun ihalesini yaptık, en kısa zamanda çalışmalarına başlanacak. Aynı şekilde buradan Konya üzerinden Ankara’ya gittiğiniz yolu inşallah duble yol yapacağız. Bunun için projesi en kısa zamanda hazırlanacak ve ihalesi yapılacak, bu yolu duble yapacağız. Alanya’nın Huzurevi’ne ihtiyacı var. İhalesini yaptık, bazı itirazlar var. En kısa zamanda ihale işlemleri tamamlanacak. Alanyamıza huzurevi yapmamız lazım. Aynı şekilde Alanya’nın bir sağlık merkezi olması için çalışmamız lazım” şeklinde konuştu.