Şehitkamil‘de Tek Tuşla Ödeme Sistemi Meyvesini Verdi

Şehitkamil Belediyesi, 2011 yılının ilk beş ayında internet sitesinden yapılan işlem tutarında; yüzde 311 artışla yeni bir rekora imza attı.

Şehitkamil‘de Tek Tuşla Ödeme Sistemi Meyvesini Verdi
Kurumsal Şehitkamil projeleri çerçevesinde 2009 yılında uygulamaya başlanan tek tuşla ödeme sistemi her geçen gün işlem sayısını artırmaya devam ediyor.

Gecikmiş vergilerin faizlerine af getiren Torba Yasa‘dan yararlanmak isteyen vatandaşar, 2011 yılı emlak, ilan-reklam, çevre temizlik vergilerini sorunsuz bir şekilde yapılandırmış ve 2010 yılında toplam tahsilatın yüzde 3‘ü olan internet tahsilatları, 2011 yılanda yüzde 8‘e çıktı.

VEZNELERDE SIRA BEKLEME DÖNEMİ BİTTİ

Şehitkamil Belediyesi, internet sitesini ilk kez kullanacak vatandaşlar için de, e-vezne bölümünde ayrıntılı bir anlatım demosu hazırlayarak; herkesin bu hizmetten faydalanmasını sağladı. Ayrıca işlemlerini gerçekleştiren vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için online ve telefon destek hattı da devreye sokuldu. Şehitkamil Belediyesi internet sitesi üzerinden; (TÜBİTAK) güvencesiyle 7 Gün 24 Saat belediye işlemlerine ait; bildirim, borç, tahakkuk, ödeme, tahsilat, evrak takip, sıhhi ruhsat

başvurusu, gayri sıhhi ruhsat başvurusu, hafta sonu ruhsatı başvurusu, nikah başvurusu, hizmet rehberi, vergi bilgileri, arsa metrekare fiyatları, inşaat maliyetleri, aşınma oranları, ÇTV bedelleri bilgileri sorgulanabiliyor ve kredi kartı ile borç güvenli bir şekilde ödenebiliyor. Yine bu sistem üzerinden, şikayet ve öneriler Beyaz Masa‘ya bildirilerek, başvuru sonuçlarını takip edilebiliyor.

Kaynak: İHA