Küçükköy’Deki İlk Butik Otele Başkandan Plaket

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı 14. kilometrelik kumsala sahip Sarımsaklı Plajlarıyla dünyaca ünlü Küçükköy beldesinde, belde merkezinde turizmi canlandırmak amacıyla, Ayvalık’ın tanımış su altı araştırmacısı ve dalgıç okulu sahibi Kemal Çalışkan tarafından yaptırılan butik otel turizm sezonu öncesinde hizmete sokuldu.

Küçükköy’Deki İlk Butik Otele Başkandan Plaket
14 Odalı ve 30 yatak kapasiteli butik otel ile beldenin Sarımsaklı mevkiinde yoğunlaşan turistik tesislerinin dışında ilk kez belde merkezinde bir otelin turizme kazandırılması nedeniyle girişimci Kemal Çalışkan’a bir plaket veren Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Sarımsaklı’daki turizm hareketliliğinin, Küçükköy belde merkezine sıçramasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANI MEMNUN

Küçükköy Belediyesi Başkanlık Makamında yapılan plaket töreninde konuşan Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Küçükköy belde merkezimizin tarihi Ayvalık ilçemizden de eskidir. Beldemizde ki birçok tarihi binanın turizme kazandırılması gerektiğine inanıyoruz. Böylelikle belde merkezimizde de tarihi ve kültürel turizmin yükseliş ivmesi kazanacağını düşünüyoruz. Bu yüzden de belde merkezimizde turizme yönelik faaliyet gösterecek pansiyon ve butik otellerin yaygınlaşması bu düşümüzün gerçekleşmesinde çok büyük önem taşımaktadır. Belde merkezimizde ilk kez bir butik oteli hizmete sokan genç girişimci Kemal Çalışkan’ın belde de bu yönde bir ilki gerçekleştirmesiyle diğer girişimcilere çok iyi bir örnek olduğuna inanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA